Hirdetés
Magyarország

Sajtótájékoztatót tartott a Győr az Európa Kupa nyitány előtt:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődik az Európa Kupa 2019/2020-as kiírásának csoportköre. Az UNI Győr – MÉLY-ÚT ennek felvezetéseként sajtótájékoztatót tartott, melyről a klub összeállítása olvasható.

Forrás: gyorikosar.hu

Fotó: UNI Győr – MÉLY-ÚT hivatalos honlap

Az Európa-kupában csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT a portugál bajnok Olivaist látja vendégül az egyetemi csarnokban szerdán 18 órakor. Két sikeres mérkőzés után önbizalommal telve várjuk a mérkőzést. A DVTK és a PEAC legyőzése után most is győzni szeretne Milos Pavlovic csapata. Ez azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak.

„Nagyon nehéz csoportban vagyunk, a portugál bajnok mellett a spanyol kosárlabda topcsapatai közül kettő, a Gernika és a Salamanca van még velünk ebben a négyesben. Fiatal csapatunk számára ez jó erőfelmérő, természetesen szeretnénk a lehető legjobban szerepelni a csoportban. Ehhez pedig elsőként hazai pályán le kell győznünk a portugálokat. Felkészültünk belőlük, bízom abban, hogy azzal a lendülettel tudjuk folytatni, ahogyan az előző héten. Kemény menetelésben vagyunk, vasárnap újabb nagy rangadó vár ránk a bajnokságban a Sopron ellen. Van tehát feladatunk bőven, de állunk elébe” – mondta a szerb edző.

Dombai Réka élete első nemzetközi kupameccsére készül a felnőttek között. A korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes játékos, aki az egyik legnagyobb ígérete a magyar kosárlabdának, így várja a találkozót: „Természetesen van bennem egy kis drukk, de teszem a dolgomat, s bízom benne, hogy ki tudom hozni magamból a legtöbbet. Nagyon jól érzem magam Győrben, remek döntés volt ide igazolnom, hiszen amióta elkezdtük a felkészülést, sokat fejlődtem, de remélem, ez még nem a vége. Sokat dolgozunk az edzéseken, a portugálokból is becsülettel felkészülünk, szerdán szeretnénk bebizonyítani, hogy ebben a csoportban is megálljuk a helyünket.”

A sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy a Vis Vitalis cég a csapat partnere lett, ők látják el az együttest ásványvízzel. A cég ügyvezetője, Érsek Roland így nyilatkozott az együttműködésről: „Nagy örömmel vettük a kosarasok megkeresését. Régóta kerestük a kapcsolatot mi is a helyi sportokkal. Azt gondolom, ez a partnerség mindkét fél számára gyümölcsöző lesz, s bízunk benne, hogy prémiumtermékünkkel mi is hozzá tudunk járulni a győri csapat sikereihez.”

Halm Rolland sportigazgató is örömét fejezte ki a szerződéssel kapcsolatban: „Mindig jó dolog, ha a helyi értékek egymásra találnak, így fontos számunkra is ez a kapcsolat, s nagy segítség is a lányoknak, hiszen a sportban a folyadékpótlás az egyik legfontosabb dolog, erre pedig lehetőségünk van a Vis Vitalis jóvoltából. Ami a sportszakmai részt illeti, valóban nem vagyunk könnyű csoportban, de elindult a csapat egy úton, a sok fiatal számára remek lehetőség, hogy megmutassák magukat komolyabb szinten is. Szeretnénk folytatni a múlt héten megkezdett jó sorozatunkat, s sikerrel venni az első akadályt az Európa-kupában.”

Fotó: UNI Győr – MÉLY-ÚT hivatalos honlap

Hirdetés