Hirdetés
Archivum

Sajtótájékoztatót tartottak a DVTK Kosárlabda Akadémia utánpótlási rendszerérõl:

:

Hirdetés

Pénteken délután sajtótájékoztatót tartott a DVTK abból az alkalomból, hogy a DVTK Kosárlabda Akadémia elnyerte a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia címet.

Videós összeállítás az eseményrõl:

A DVTK.eu beszámolója

Elnyerte a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia címet a DVTK Kosárlabda Akadémia, melyet az országban mindössze tíz egyesület birtokolhat, és az észak-magyarországi régióban egyedül a DVTK jogosult a cím viselésére. A témában pénteken tartottunk sajtótájékoztatót.

Elsõ lépésben a BEAC (nõi), a Debreceni KA (nõi, férfi), a DVTK (nõi), a Honvéd KA (férfi), a Kecskeméti KA (nõi, férfi), a MAFC (férfi), a PVSK (nõi, férfi), a Rátgéber KA (nõi, férfi), a Soproni SE (férfi) és a Vasas KA (nõi, férfi) kapta meg a szövetségi akkreditációt.

– A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége a napokban döntött arról, hogy mely utánpótlás-képzõ mûhelyek kaphatják meg a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia címet és nagyon örömteli számunkra, hogy a tíz klub közé a DVTK Kosárlabda Akadémia is bekerült – mondta el Szabó Tamás, a DVTK Kosárlabda Akadémia Kft. ügyvezetõje. – Külön is büszkeséggel tölt el bennünket, hogy leány vonalon összesen hét egyesület kapta meg az ehhez szükséges akkreditációt. Amikor 2011-ben a félig, vagy inkább teljesen halott állapotából felélesztettük a diósgyõri nõi kosárlabdát, akkor rövid idõn belül megkerestek a szülõk, hogy az utánpótlás terén is nagyon sok tennivaló akad és ekkor úgy határoztunk, hogy elkezdjük az utánpótlás teljes újraszervezését, aminek az irányítására Király Sándort kértem fel. Elsõként a járási rendszerre épülve kezdtük el felépíteni 8-9 éves kortól kezdve az utánpótlást, majd Miskolc városának döntése értelmében 2014-ben átvettük a Miskolc Városi Sportiskola leány kosárlabda utánpótlását is. Most már a legkisebbektõl a legnagyobbakig a DVTK keretein belül készülhetnek a gyerekek. Sok év, rengeteg utazás, kilométer és munka van mögöttünk. Szeretném megköszönni mindenkinek, akik támogattak minket, köszönöm a szövetség vezetésének, és a munkatársaimnak, valamint végül, de nem utolsósorban a szülõknek, akik rengeteg áldozatot hoznak, hogy a gyermekükbõl jó sportoló és jó kosárlabdázó legyen, nélkülük nem tartanánk most is. Remélem a jövõben is minél többen jelentkeznek, és a DVTK keretein belül sajátíthatják el a kosárlabda alapjait. Szakembereink folyamatosan várják, keresik az új tehetségeket, kérjük, jelentkezzenek azok a szülõk, akik leánygyermeke kedvet érez a kosárlabdázáshoz! Biztosak lehetnek benne, hogy magas szintû képzést fognak kapni, és esélyt, hogy kiváló kosárlabdázók legyenek.

– Amikor öt évvel ez elõtt elkezdtük felépíteni a diósgyõri kosárlabda-utánpótlást én sem gondoltam volna, hogy olyan léptekkel haladunk majd, hogy 3-4 év elteltével mind a hat korosztályban be tudunk jutni az országos döntõbe – tette hozzá Király Sándor, a DVTK Kosárlabda Akadémia igazgatója. – Ezt tavalyelõtt és tavaly is meg tudtuk már tenni. Idén is ugyanez a célunk, erre reális esélyünk is van. Azt szeretném, ha a Magyar Gergely vezette csapat az elsõ érmet is tudná majd nekünk szállítani, ami újabb mérföldkõ lehetne. Széles alapról indítottuk el, több mint 400 gyerek kosárlabdázik nálunk jelenleg a megyében. De én még szeretném, ha a meglévõkön túl néhány további városba is bekerülne a kosárlabda. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy bekerültünk az elit „kávéházba”, a kollégák tényleg sokat tettek érte, de én ezt úgy értékelem, hogy most vagyunk a munka felénél. Igyekszünk olyan edzõkollégákat idecsábítani még, akik hosszútávon is tudják biztosítani a DVTK utánpótlását Borsodban és azokat, és – továbbmegyek – egyetemet végzett, válogatott játékosokat szeretnénk nevelni. Az elsõ perctõl kezdve ez volt a cél. Az elsõ fecske már megvan, Kiss Angelika a felnõtt keret tagja és vele együtt öt korosztályos válogatottunk van, akiknek rengeteget kell még dolgozniuk, hogy õk is eljussanak oda, hogy NB I.-ben játszhassanak. Szeretném õket név szerint is megemlíteni. Vörösházi Jázmin az U20-as, Halász Zsófia Kiss Angelikával együtt az U18-as, Végh-Dudás Anna az U16-os, Suhajda Vanda pedig az U14-es válogatott tagja.

– Én is egy köszönetnyilvánítással kezdeném – folytatta Magyar Gergely, a DVTK Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. – Köszönet jár Szabó Tamásnak, illetve mindazoknak, akik tettek azért, hogy a diósgyõri nõi kosárlabdázás újjáéledjen, hiszen nélkülük biztosan nem jutottunk volna el idáig, hogy akadémiai szintre jusson el az egyesület. Másodsorban köszönettel tartozom Király Sándornak, aki szûk két évvel ez elõtt megkeresett engem és lehetõséget adott arra, hogy a DVTK keretein belül folytassam tovább az edzõsködést. Ahogy Sándor is említette, amikor elkezdtük a munkát abban egyeztünk meg, hogy diplomás és válogatott szintû játékosokat szeretnénk kinevelni, ehhez nekem a szakmai hátteret kell biztosítanom. Az akadémiai korosztályoknál, az U14-es, az U16-os és az U18-as csapatoknál felelek a szakmai munkáért. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Megteremtették a széles körû bázist, nagyon sok gyerekkel, ennek köszönhetõen lehet belõlük válogatni. Vannak köztük tehetséges, ügyes gyerekek, akik akarnak és szeretnek is dolgozni. Remélem, el fogunk tudni jutni odáig, hogy többen a felnõtt csapatban is meghatározó játékosok legyenek. Másfél éve vettem át a csapatok irányítását és mostanra sikerült odáig eljutni, hogy a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt, nemrég sikerült legyõznünk az utánpótlás bajnokságokat éveken keresztül uraló Vasas és Csata DSE csapatait is. A cél az, hogy mind a három korosztályban éremért tudjunk harcolni, bízom benne, hogy ez már az idén is megvalósulhat.

– Személy szerint nagyon jól érzem magam Diósgyõrben, de ezzel mindenki így van. Rengeteg lehetõségünk van arra, hogy fejlõdjünk, nagyon sokat tanulunk az edzõinktõl, akik mindenben segítenek minket – zárta Frindt Nikolett, a DVTK U18-as (junior) csapatának a játékosa. – Heti háromszor reggeli edzéseink is vannak, amire a felnõtt csapat vezetõedzõje, ©tefan Svitek is kilátogat és edzést tart nekünk, külön erõnléti edzõnk is van. Minden adott ahhoz, hogy a márciusi országos döntõn érmet szerezzünk.

A DVTK Kosárlabda Akadémia folyamatosan várja a kosárlabdázni vágyó leánygyermekeket Miskolcon, Edelényben, Encsen, Ózdon, Mezõcsáton, Tiszaújvárosban, Sárospatakon és Sátoraljaúlyhelyen is. Jelentkezni lehet a 06-30-608-6621-es telefonszámon.

Hirdetés