Hirdetés
Utánpótlás

Sajtótájékoztatót tartottak a soproni U20-as Eb-rendezésről:

:

Hirdetés

Korábban rövid hírben már beszámoltunk arról, hogy 2020. augusztus 8. és 16. között Sopronban rendezik az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságot. A minap az eseményről sajtótájékoztatót tartottak a Novomatic Arénában. A Sopron Basket összeállítása olvasható az alábbiakban.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) arról tájékoztatta a magyar szövetséget (MKOSZ), hogy 2020. augusztus 8. és 16. között ismét Sopron adhat otthont az U20-as leány korosztály Európa-bajnokságának. Mindezt Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, és dr. Farkas Ciprián, városunk polgármestere jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón.

2018 után így ismét városunkban köszönthetjük a felnőtt mezőny közvetlen kapujának számító U20-as leány korosztály legjobb 16 válogatottját, hogy harcba szálljanak Európa trónjáért.

A beszédek során elhangzott: a 2015-ös csarnokbővítéssel a Novomatic Aréna Európában is egyedülálló helyszínné nőtte ki magát, ahol a két nemzetközi versenyekre is alkalmas kosárlabda pályának köszönhetően egy csarnokban lehet lebonyolítani a kontinenstornát, és egyidőben három csapat edzése is megtartható.

Az akadémia által ezen a héten nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Bajnokok Tornája, a korosztályos EB-k, a 2011-es EB-kvalifikációs torna, a 2015-ös felnőtt EB és a két FINAL4 emlékezetes pillanatai több millió nézőhöz jutottak el világszerte, és több, mint 25 országból vonzott sportolókat, rokonokat, kosárlabda szeretőket a városba, akik a sajtó munkatársaival együtt hírét vitték Sopronnak.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, Sopron Megyei Jogú Városának és a Sopron Basket női kosárlabda klubjának hosszú évekre visszanyúló sikeres együttműködése révén ez a turisztikai szegmens, a VOLT fesztivál után a második legnagyobb turisztikai beutaztatója a városnak, és a régiónak.

Méltán jelenthetjük ki, hogy az elmúlt időszakban Sopron a női kosárlabdázás európai fővárosává vált!

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Hirdetés