Hirdetés
Archivum

Sajtótájékoztatót tartottak Debrecenben a 3×3-as világversenyek kapcsán:

:

Hirdetés

Szerdától vasárnapig Debrecenben rendezik meg a kosárlabda 3×3 World Tour Masters selejtezõjét és az U18-as Európa-bajnokságot, amelyre a szervezõk tízezer nézõt várnak.

Papp László polgármester a versenyt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta, a mérkõzésekre a Nagytemplom elõtti Kossuth téren kerül sor.

A World Tour Mastersen 12 csapat indul, Magyarországot két együttes képviseli: a Mohácsi Máté, Ivosev Tamás, Bíró Olivér, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású Team Budapest és a Nagy Szabolcs, Koma Dániel, Bihari Máté, Kovács Ádám négyessel felálló Team Debrecen. Az U18-as Európa bajnokságon a fiú és a leányválogatott is pályára lép majd.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) fõtitkára elmondta, hogy a szervezet az utóbbi években kiemelt figyelmet és sok pénzt fordított a 3×3-as szakágra, s ennek az eredménye, hogy vasárnap a magyar nõi válogatott megnyerte a bukaresti Európa-bajnokságot.

A szakág iránti elkötelezettséget mutatja az is, hogy a szövetség a debreceni versenyt csaknem 100 millió forinttal támogatja – tette hozzá az MKOSZ fõtitkára, aki bízik benne, hogy a 3×3-as kosárlabda már a 2020-as olimpia programjába bekerülhet.

Bodnár Péter jelezte, a tavalyi, debreceni U18-as világbajnokság sikerén felbuzdulva a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hároméves szerzõdést kötött az MKOSZ-szel hat világesemény megrendezésére, és ezek mindegyikének Debrecen ad majd otthont. Papp László polgármester hangsúlyozta, Debrecen igazán elõkelõ névsorba került, hiszen olyan városok mellett rendezheti meg a World Tour Masters egyik selejtezõjét, mint Mexikóváros, Prága, Peking vagy Rio de Janeiro, a döntõ pedig Abu-Dzabiban lesz.

A tavalyi U18-as világbajnokságon tapasztalt hatalmas érdeklõdés miatt idén több nézõ befogadására alkalmas lelátót építettek a Kossuth téren, és a szerdától vasárnapig tartó ingyenes versenyre mintegy 10 ezer nézõt várnak – fûzte hozzá. A magyar csapatok közül a Team Debrecen a 4. helyen kiemelt brazil Sao Paulo és az 5. holland Amsterdam ellen mérkõzik a csoportkörben. A Team Budapestnek a második kiemelt Ljubljana és az ukrán Dnipro lesz az ellenfele. Az U18-as Európa-bajnokságon a nõi válogatott Izraellel és Fehéroroszországgal, a fiúk pedig Törökországgal és Lettországgal vannak azonos csoportban.

Hirdetés