Hirdetés
Archivum

Sajtótájékoztatót tartottak Szekszárdon:

:

Hirdetés

Két szlovén válogatott játékost igazolt a 2016/17-es bajnokságra a nõi kosárlabda NB I-ben szereplõ Atomerõmû-KSC Szekszárd, amely a hétvégén Porecben, majd egy hét múlva Szekszárdon, a 47. Sió Kupán folytatja a felkészülést a bajnokságra.

A szlovén sportolókat csütörtökön Szekszárdon, sajtótájékoztatón mutatta be az egyesület; Maja Erkic, a 31 éves bedobó korábban nyolc évet játszott a spanyol bajnokságban, majd a szlovén Celjében, most az olasz elsõ osztályú Passalacqua csapatából érkezett. Eva Lisec, a 21 éves, 195 centiméter magas center az olasz bajnok Famila Schióból igazolt Szekszárdra, mindketten egy évre érkeztek.

Djokics Zseljko vezetõedzõ szerint Maja Erkic rutinja sokat segíthet a fiatal szekszárdi csapatnak a mérkõzések utolsó perceiben, az elõzõ bajnokságban a KSC több szoros meccsen ekkor került hátrányba. Eva Lisecet reményteljes tehetségnek nevezte, aki néhány éven belül akár a Fina Fourban is feltûnhet. A szakvezetõ megjegyezte: erõs lesz a bajnoki mezõny, az elõzõ kiírásban hetedik KSC célja, hogy sok munkával és kis szerencsével a 4. vagy 5. helyen végezzen.
A szekszárdi egyesület meghosszabbította az amerikai center Jade Barber szerzõdését, a tavaly érkezett ukrán Katerina Rimarenko ugyanakkor távozik a keretbõl.

A csapat szombaton és vasárnap a horvátországi Porecben vesz részt négycsapatos tornán, amelyen az orosz Dinamo Kurszk, illetve a Jenyiszej Krasznojarszk lesz az ellenfele. A szeptember 16. és 18. között rendezendõ Sió Kupán hat csapat – a KSC mellett az ASC Sepsi-SIC, a CMB Cargo UNI Gyõr, a PEAC-Pécs, a PINKK-Pécsi 424 és a szlovén bajnok ZKK Athlete Celje – vesz részt. A csoportmérkõzéseket pénteken és szombaton, a helyosztókat vasárnap rendezik a szekszárdi sportcsarnokban.
 

Forrás: MTI

Hirdetés