Hirdetés
Archivum

Salamanca-Fenerbahce: A veretlenek csatája:

:

Hirdetés

Szerdán este a nõi kosárlabda Euroliga 7. fordulójának rangadóján két veretlen csapat találkozik, amikor a címvédõ Salamanca fogadja a Fenerbahce gárdáját. Óriási csatára van kilátás, melyen megjósolhatatlan a gyõztes kiléte. Hétfõn este a két szakvezetõ a FibaEurope honlapjának állt a rendelkezésére egy rövid beszélgetés erejéig. Az alábbiakban ebbõl szemezgetünk.

Lucas Mondelo, a Salamanca mestere hosszasan méltatta a Fenerbahce keretét. „Nálam a Fenerbahce játékosállománya ott van a legjobb négy csapat között az Euroliga idei mezõnyében. A Jekatyerinburg, a Galatasaray és a Valencia mellett õket is az esélyesek közé sorolom. Egy nagyon kiegyensúlyozott és sokoldalú csapat, ahol külsõ posztokon olyan játékosok szerepelnek, mint Babkina, Taylor, Tuncluer, a palánk alatt pedig ott van Matovic, illetve Yilmaz és természetesen McCoughtry-ról sem szabad megfeledkezni. Egy nagyon magas és fizikálisan erõs csapat, akik elsõsorban a védekezésükre és arra építik a játékukat, hogy a palánk alatt a lepattanóknál dominálnak. Támadásban a külsõ dobásaik is nagyon veszélyesek. Arra kell törekednünk, hogy a saját játékunkat játsszuk és nagy iramot diktáljunk. Természetesen a szurkolóink bíztatására is nagy szükségünk lesz.” – mondta Mondelo, aki az idei évet is értékelte.

„Eddig álomszerûen alakult az év. Itthon a Spanyol bajnokságot és a Szuperkupát nagyon nehéz elhódítani, óriási dolog, hogy sikerült, csakúgy mint európai szinten az Euroliga és az Európai Szuperkupa megnyerése. Saját eredményeimet nézve pedig még ott volt nyáron az U20-as Európa-bajnoki aranyérem Szerbiában. Ennél kitalálni sem lehetne jobbat, de ezen eredmények mögött rengeteg munka van és nemcsak az enyém, hanem a segítõimé: Alberto Miranda másodedzõé és David Noreña erõnléti edzõé is. Igazi csapatmunka ez a részünkrõl és ezt a mentalítást szeretnénk átadni a játékosainknak is. Büszkék vagyunk az elért eredményeinkre és arra, hogy õsszel 8 új játékost kellett beépíteni, de így is versenyképesek tudtunk maradni. Sikerült újjáépítenünk úgy a csapatot, hogy továbbra is olyan modern kosárlabdát tudunk játszani, amely vonzó a közönség számára.” – fogalmazott a Salamanca mestere.

George Dikeoulakos, a Fenerbahce vezetõedzõje a spanyol együttes csapatjátékát méltatta. „Majdnem minden mérkõzésüket láttam idén, lenyûgözõ, ahogy csapatként funkcionálnak. Az a tudat, hogy õk a címvédõk hatalmas önbizalmat és erõt ad számukra. Mi azonban hiszünk magunkban és a játékunkban, így egy szórakoztató mérkõzést várok a két veretlen csapat találkozóján” – kezdte értékelését a görög szakember. „Az eddigi Euroliga szereplésünket sikeresnek ítéljük meg a klubnál és nemcsak azért, mert minden mérkõzésünket megnyertük. Véleményem szerint egy jó kosárlabdát játszottunk, annak ellenére, hogy Taylor és McCoughtry nagyon késõn csatlakoztak a keretünkhöz. Az Euroligában azonban minden forduló más és biztos vagyok benne, hogy a folytatás nem lesz olyan zökkenõmentes, mint az elsõ fordulók.”

Hirdetés