Hirdetés
Archivum

Salamanca siker a szuperrangadón:

:

Hirdetés

A negyedik negyedben nyújtott remek teljesítményének köszönhetõen a Salamanca 76-65 arányban verte a spanyol szuperrangadón a Valenciát.

Teljesen telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat Salamancában. A nagy tétnek megfelelõen a lelkes publikum két feszült csapat ideges kosárlabdáját láthatta. Az elsõ percekben a hazaiak kezdeményeztek és 5-2-re el is húztak, amikor Katie Douglas vezényletével egy 10-0-s futást produkáltak a vendégek. Az elsõ negyed végén 16-11-re vezetett a Valencia.

A második szakasz elejére mintha kicserélték volna a hazaiakat, Belinda Snell ponterõs játékával egy 12-0-s futást csinált a Salamanca. Jordi Fernández mesternek ekkor az idõkérés eszközéhez kellett nyúlnia, hogy felrázza csapatát. Ez sokáig nem sikerült, még úgy is tartotta elõnyét Lucas Mondelo hölgykoszorúja, hogy Erika de Souza mezõnybõl 7 kísérletbõl semminél tartott. 16 perc játék után 30-21 állt az eredményjelzõn és érett, hogy nagy különbséggel mennek pihenni a hölgyek. A félidõ elõtti utolsó percekben azonban Erika beütötte harmadik személyi hibáját és Mondelo mester kireklamált magának egy technikait is. A salamancaiak zavarát kihasználva a szünetre 32-28-ra zárkóztak fel a vendégek.

A harmadik negyed elején ritmust váltottak a csapatok és egy olyan mérkõzést varázsoltak a helyszínen szurkoló publikumnak, illetve a TV nézõknek, amit európai pályán nõktõl kivételes esetekben láthatunk csak. Az egyik oldalon De Mondt és Snell, a másikon Anosike, Douglas és Brunson villogtak. 42-42-nél pedig ismét egyenlõ állást mutatott az eredményjelzõ. Az etap hajrája ezúttal a Salamancának sikerült jobban, egy 8-0-s futással 50-42-re léptek el riválisuktól. Ezt az elõnyt azonban nem tudta megtartani a hazai alakulat, Palau utolsó másodperces kosara után 52-49-rõl indulhatott a negyedik szakasz.

A negyedik negyedre kicsit visszavettek a csapatok. A hazaiaknál Snell mellett beindult Erika de Souza is, aki három negyeden át nem talált a gyûrûbe, majd a negyedik szakaszban 10 pont került a neve mellé. Ezzel szemben Valenciánál csak Douglas és helyenként Vesela próbálta a lépést tartani. Az utolsó 5 percbe 66-56-os hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Ekkor már nem tudott megújulni a Valencia, így a Salamanca 76-65 arányban behúzta a csúcsrangadót.

A gyõztes csapatból a 22 pontos Belinda Snell vitte a prímet. A Valenciában pedig csak egy éles ember volt, a 25 pontos Katie Douglas.

Eredmény


Perfumerias Avenida Salamanca – Ros Casares Valencia 76-65

További eredmények

CADI LA SEU D´URGELL – GIRONA FC 68-83
RIVAS ECOPOLIS – UNB OBENASA NAVARRA 86-59
SÓLLER BON DÍA! – C.B. OLESA 83-63
HONDARRIBIA – IRÚN – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 62-64
MANN FILTER ZARAGOZA – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 71-51
EXTRUGASA – RC CELTA INDEPO 66-54

Hirdetés