Hirdetés
Európa

Salamanca – USK Praha csata az Euroliga bronzéremért:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 13 órától rendezik a 2022-es Euroliga Final4 bronzmérkőzését, melyen Salamanca és az USK Praha küzd meg az éremért.

Az elődöntőben a Salamancát a Sopron, a Prágát a Fenerbahce győzte le. A két gárda a csoportkörben már találkozott. November elején még egy hiányosabb Salamancát 80-55-re kiütöttek Natalia Hejkova tanítványai. Január 19-én aztán visszavágott a Salamanca és akkor 85-75-re nyertek. Ahogy azonban az egész szezon során rengeteget beszéltünk erről, a folyamatosan változó körülmények miatt ezeknek az őszi-téli eredményeknek nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani. Annak már sokkal inkább, hogy pénteken mit mutattak a felek.

Fotó: FIBA.Basketball

A Sopron extra kosarakkal és kiváló védekezéssel 17 pontos előnyt alakított a Salamanca ellen. Az elődöntő első félidejében 36% alatt maradt mezőnyből a spanyol gárda. A második félidőben már 34-ből 15-öt dobtak be, de a Sopron itt is stabil maradt védekezésben és döntő pillanatokban rendre jöttek fontos villanások. Ugyanez volt a lepattanócsatában, ahol az első félidőt 21-14-re nyerte a Sopron, a másodikat 23-18-ra a Salamanca. Ez viszont nem volt egy döntő hátrány a második 20 percben a mieink számára. Nyilván a Salamanca építhet arra, hogy a második félidőre rendezte sorait. Sok kérdés volt Katie Lou Samuelson kapcsán. Az is bebizonyosodott, hogy ő ebben a 20 perces szerepkörben használható. Kahleah Copper nehéz dobásokat vállalt nagy hátrányban, voltak bravúrjai, de összességében a Sopron munkáját dicséri az, ahogy sikerült ezekbe a vállalásokba belekényszeríteni.

Fotó: FIBA.Basketball

Az USK Praha a második elődöntőben 36-28-nál nagyon kritikus pontot élt át az első félidőben. Benne volt, hogy a Fener hamar dönthet. Ehhez képest a jó védekezésükre építve egy 17-2-es sorozattal zárták a félidőt a csehek, sőt a harmadik negyedben 12 ponttal is vezettek. Az utolsó 15 percben sok nehéz dobást értékesített a Fenerbahce. A második 20 percben a 31 mezőnykísérletükből 15 sikeres lett, közte 7 tripla. A második 20 perc lepattanócsatáját ráadásul megnyerték. Az első félidőben még 22-12-re vezetett ebben az USK Praha és 18-17 volt a második félidő. Nagy kérdés prágai oldalon, hogy Maria Conde játszhat-e és ha igen, milyen állapotban lesz.

Ha a Prága a Sopronhoz hasonlóan ki tudja zökkenteni a ritmusából Salamancát és a festékben fölényt alakít ki, akkor ez egy sokáig éles és nyitott bronzcsata lehet, mely a cseheknek is kínálhat esélyt. Összességében viszont a Salamancának több opciója van és ha náluk megfelelő koncentráció, illetve motiváció lesz ezen a délutánon, úgy esélyesek.

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ:

Hirdetés