Hirdetés
Archivum

Salamanca-Valencia döntõ lesz Spanyolországban:

:

Hirdetés

A Valencia a Spanyol Bajnokság elõdöntõjének második összecsapásán szinte végig vezetve nyert a Zaragoza ellen. Natalia Hejkova együttese ezzel bejutott a fináléba, ahol az ellenfele a Salamanca lesz.

A Zaragoza – Valencia párharcban az elsõ összecsapáson Natalia Hejkova együttese magabiztosan diadalmaskodott és a második mérkõzésen egyértelmûen azzal a szándékkal lépett pályára, hogy kivívja a döntõs szereplést. Azért is fontos volt a Valenciának a siker, mert a nagy hazai riválisa, a Salamanca már szombaton bejutott a fináléba. Egy harmadik összecsapás esetén így a friss EuroLiga-gyõztes már számottevõen többet pihenhetett volna, mint Katie Douglasék.

Az életben maradásért játszó Zaragoza nagyon jól kezdett. Pillanatok alatt elléptek 10-2-re. A Valencia csak a negyed végére szedte össze magát, ekkor Douglas és Martinez pontjaival 16-13-ra jöttek fel a vendégek.

A második negyedben a Valencia ritmust váltott és 6 perccel a nagyszünet elõtt 20-21-nél a vezetést is átvették. Hejkova együttese ezzel nem elégedett meg és ahogy közeledett a félidõ, tovább fokozták az iramot és már 8 egységgel is elhúztak. 20 perc játék után végül 30-35 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején egy 6-1-es futással már 31-41-re meglógtak a vendégek. A Zaragoza nem tudta megfogni a végül 14 pontig jutó Douglas-t, akinek a vezetésével 30 perc játék után is maradt a 10 pontos differencia.

A negyedik negyed elsõ felében is õrizte elõnyét a Valencia, ráadásul a hazaiak komoly faultproblémákkal küszködtek. Az utolsó 5 percbe fordulva azonban egyre többet kockáztatott a Zaragoza és az egykoron EuroLigát is nyerõ Allison Feaster megoldásainak köszönhetõen az utolsó percben 3 pontra felzárkóztak. Ennél közelebb azonban kerültek, végül 58-64-re nyert a Valencia és készülhet a döntõre.

A döntõ mérkõzések idõpontjait a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) kedden hirdeti ki.

Eredmény

MANN FILTER ZARAGOZA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 58-64
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Valencia javára.
 

Hirdetés