Hirdetés
Archivum

Salamancába látogat az UNIQA Sopron az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán este 20 óra 30 perctõl Salamancában szerepel az UNIQA Sopron a nõi kosárlabda Euroligában. A magyar csapatnak fontos lenne egy bravúrgyõzelem, de ennek elérése nem egyszerû feladat a kiváló hangulatú salamancai csarnokban.

Az UNIQA Sopron szempontjából nem alakult jól az elmúlt hét, hiszen a Hatay franciaországi bravúrgyõzelme miatt a török üldözõ felzárkózott a magyar csapatra. Az elmúlt hetek emellett még egy fontos tényezõrõl árulkodtak. Ez pedig nem más, mint az, hogy nemzetközi porondon szûkös a rotáció, miután egy nem európai játékost ki kell hagyni. Erre érkezett válaszul Tijana Ajdukovic leigazolása, aki szerdán már be is mutatkozhat soproni színekben. A szerb válogatottban, illetve rövid ideig hazánkban is megforduló center személyében egy képzett játékost szerzõdtetett a Sopron, akinek karrierjében eddig elsõsorban részfeladatokat kellett megoldania vagy a mostanihoz hasonlóan beugróként számoltak vele.

A Salamanca 6 gyõzelemmel és 5 vereséggel a két orosz sztárcsapat mögött a B-csoport harmadik helyérõl várta a 12. fordulót az Euroligában. Nagyjából a helyén van a spanyol bajnok, reálisan nézve ez lehetett már a szezon elõtt is a maximum. A spanyoloknak akadt egy kisebb hullámvölgyük, sorozatban buktak három meccset, de azóta a Lille-t és a Polkowice-t verték.

A két csapat decemberi összecsapásán remek játékkal bravúros 77-68-as gyõzelmet aratott a Sopron. Azóta a spanyolok kerete is változott. Erica Wheeler helyére Alana Beard érkezett. Ha hinni lehet a klub honlapjának és a beharangozójuk megjelenése óta semmi nem változott, akkor szerdán este Erika de Souza nem fog játszani, viszont Beard bemutatkozik idén az Euroligában. Ha már a Salamanca honlapja szóba került, akkor láthatjuk, hogy õk a „nagy hétként” mutatják be ezt az idõszakot. Úgy számolnak, hogy a Sopron ellen egy esetleges sikerrel biztosíthatnák helyüket az Euroliga negyeddöntõjében, a hétvégén pedig a Spanyol Kupa vár rájuk. Ott a céljuk a trófea visszahódítása.

A Salamanca egy rutinos csapat, viszonylag idõsebb kerettel dolgoznak, de minden posztra akad két klasszisuk. Decemberben azzal sikerült õket megfogni, hogy kiválóan dobott a Sopron, a 31 pontos Turner-tõl egy extra egyéni teljesítmény jött. Emellett a lepattanócsatát 40-40-re sikerült hozni. Bár azt hozzá kell tenni: figyelmeztetõ, hogy 20 támadólepattanójuk volt a spanyoloknak és festékbõl 48 pontot szereztek. Ha valóban nem játszik Erika de Souza, akkor itt talán nem lesz akkora a fölényük. A soproni csapat most nincs a legjobb formájában, nem szokott olyan végjátékokat bukni Sterbenz László együttese, mint ami történt a Gyõr ellen. Ez vélhetõen egy természetes hullámvölgy ilyen nagy terhelés mellett. Óriási kérdés, hogy mennyire sikerült felfrissíteni a keretet és lehet-e egy kicsit kiegyensúlyozottabbá tenni a játékot. Spanyolországban nem fér bele annyi ki nem kényszerített hiba, mint a Gyõr ellen.

Hirdetés