Hirdetés
Európa

Salamancában zárul az Euroliga hét:

:

Hirdetés

Lezárul az igencsak hosszúra és eseménydúsra nyúló Euroliga hét, mely a Sopron Basket szép menetelése miatt magyar szempontból is emlékezetes. A 26 meccses sorozat utolsó felvonását hétfőn este az A-csoportban rendezik, ahol a hazai pályán szereplő Salamanca fogadja az Izmit gárdáját.

Három csoportban lezárultak már a küzdelmek és három negyeddöntős pár már ismert. Az A-csoportban is eldőlt, hogy a Salamanca végez az élen. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy ki lesz a második és ezzel együtt az UMMC Jekatyerinburg ellenfele a Final Four-ba kerülésért.

A Salamanca mind az öt mérkőzését megnyerte eddig. Egyike annak a három Euroliga csapatnak a Sopron és a Jekatyerinburg mellett, akik még egyik porondon sem találtak legyőzőre. Roberto Iniguez együttese 25 meccses győzelmi sorozatban van, sőt ha ehhez hozzávesszük a szeptemberi Szuperkupát, akkor ez 27-re nő.

Az Izmit múlt héten kezdte meg a szereplését az Euroliga főtábláján. Mindhárom mérkőzésüket elveszítették. A Salamancától 21 ponttal kaptak ki, de a Kurszktól csak néggyel, míg az Orenburgtól kettővel. A török bajnokságban pedig 9 győzelemmel és 8 vereséggel a tabella 7. helyét foglalják el.

Az Izmit a mai salamancai meccs után februárban még egy-egy összecsapásra ellátogat a Kurszk és az Orenburg gárdájához. A csoport szempontjából a képlet nagyon egyszerű. Ha a Salamanca nyer hétfőn, akkor az Izmit már nem juthat tovább. A csoport második helye majd februári oroszországi meccseken dől el. A Kurszk és az Orenburg is 2/3-as mutatóval rendelkezik jelenleg, de az egymás elleni eredmény a kurszkiaknak kedvez. Matematikai továbbjutási esélyeit az Izmit csak egy bravúrgyőzelemmel őrizné meg.

A Salamanca és az Izmit múlt heti összecsapását 101-80-ra nyerte Roberto Iniguez együttese. A félidőben a törökök 46-38-ra vezettek, de a harmadik negyedben szigorított védekezésén a spanyol gárda. Katie Lou Samuelson, Tiffany Hayes és Silvia Dominguez triója pedig támadásban megállíthatatlannak bizonyult. Hárman együtt 71 pontot szereztek. Csapatszinten az 51%-os mezőnymutató mellett a 41-31-re megnyert lepattanócsata is a Salamancának kedvezett. Ez a salamancai keret Marica Gajic kiválása ellenére erős és sokoldalú, így egyértelműen favorit. Nem csak itt, de a Girona elleni negyeddöntőben is.

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés