Hirdetés
3x3

Salamon Zsófia az U18-as 3×3-as válogatott felkészüléséről:

:

Hirdetés

Debrecenben edzőtáboroznak a legjobb 3×3-as kosárlabdázóink: az Oláh Gábor utcán tréningezik a női és a férfi felnőtt válogatott, valamint az U18-as és az U23-as keret. A női tizennyolc éven aluliak csapatában ott találjuk a DEAC 2002-es születésű játékosát, Salamon Zsófiát is – olvasható a Debreceni Sportcentrum hivatalos honlapján.

Mondhatom a társaim nevében is, hogy nagyon élvezzük a tábori napokat. Ez a második hetünk itt, most még a taktikai és technikai elemek vannak a középpontban, a pályán való helyezkedés és a különböző figurák begyakorlásán van a hangsúly. Maga a játék még kevesebb volt, de lassan az is egyre több lesz az edzéseken.

– árulta el a kosaras, aki most készül második alkalommal a válogatott keret tagjaként.

Mivel Zsófia cívisvárosi, ezért számára megszokott környezetben végzi a mindennapi munkát. „Nagy könnyebbség, hogy nem vagyok távol az otthontól, ezért örültem a hírnek, amikor megtudtam, Debrecenben lesz a felkészülés ezen szakasza” – magyarázta a 191 centi magas játékos.

„Nekünk is bizonytalanná vált a versenynaptárunk a járvány miatt, de úgy készülünk, hogy augusztus végén 3×3-as világbajnokságon vehet részt a korosztályunk itt Debrecenben, amelyen mi is érdekeltek vagyunk. Mondanom sem kell, mennyire várjuk ezt a versenyt!” – számolt be róla Salamon Zsófia

Hirdetés