Hirdetés
Archivum

Salvadores és Drammeh csapata emlékezetes rangadót vívott péntek este:

:

Hirdetés

A spanyol élvonal 16. fordulójában az országos televíziós közvetítésre kijelölt péntek esti rangadó az Ensino Lugo és a RPK Araski csatája volt. Két hazánkban is jól ismert játékos, Angela Salvadores és Binta Drammeh csapata mérte össze erejét. Végül az Araski 74-72-es idegenbeli sikert aratott.

Fotó: Facebook.com/EnsinoLugoCB

Fotó: Facebook.com/EnsinoLugoCB

Az Ensino Lugo és az RPK Araski a 7. és a 8. helyen közvetlen riválisnak számít a spanyol élvonalban. A két csapat játékerõben és szerkezetben is közel áll egymáshoz, így igazi rangadóra készülhettünk. Sokáig azonban úgy nézett ki, hogy nagy különbség lesz. A félidõben többek között Binta Drammeh ponterõs játékának köszönhetõen 41-27-re vezetett az Araski.

A harmadik negyedben a 20 egységet is átlépte a differencia a felek között. Az Araski 30 perc játékot követõen már 59-36-os elõnnyel rendelkezett. A rendes játékidõbõl 6 perc 48 másodperc volt hátra, amikor még 64-48 állt az eredményjelzõn. Innen azonban nagy hajrába kezdett az Ensino Lugo. Az utolsó három percbe fordulva 69-67-re felkapaszkodtak, amivel teljesen nyílttá vált a mérkõzés.

A hajrában a spanyol rangadókra jellemzõ érzelmekkel teli óriási csata alakult ki. Végül megõrizte minimális elõnyét az Araski. A 74-72-es sikerük alkalmával Binta Drammeh 14 ponttal, 7 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt. Angela Salvadores az Ensino Lugo gárdájában 15 pontot és 6 lepattanót ért el.

Fotó: Facebook.com/EnsinoLugoCB/

Fotó: Facebook.com/EnsinoLugoCB

Eredmény
Ensino Lugo – RPK Araski 72-74 (19-25, 8-16, 9-18, 36-15)

Statisztika

Hirdetés