Hirdetés
Archivum

San Antonio siker a fõvárosban:

:

Hirdetés

Péntek hajnalban két mérkõzéssel folytatódtak a WNBA alapszakaszának küzdelmei.  A San Antonio Washingtonban diadalmaskodott, a Phoenix pedig hazai pályán verte a Minnesota együttesét.

A San Antonio Silver Stars gárdájára fontos találkozó várt keleti riválisánál, mivel Becky Hammonék egy esetleges sikerrel hatalmas lépést tettek volna a rájátszás felé. A két nagyjából azonos képességû együttes találkozóján a Silver Stars nagyon bekezdett, már 17-6-ra is vezettek a fõvárosban. A nagy elõny azonban hamar elolvadt, az elsõ negyed végén is csak 1 pont tátongott a csapatok között.

A folytatásban fej-fej mellett haladtak az együttesek, 5 pontnál nagyobb különbséget nem is jegyeztek fel a krónikások. Az utolsó 10 perc elején egy hajszállal a Washingotn járt elõrébb, de 6 perccel a játékrész vége elõtt Hammon pontjaival fordítottak az ezüst csillagok, akik ezt a kis elõnyt a lefújás pillanatáig, pontos büntetõzésüknek hála, meg is õrizték. Sikerével a San Antonio már-már a rájátszásban tudhatja magát.

A nap másik mérkõzésén a címvédõ Phoenix könnyedén verte a Minnesotát. Taylor és Dupree vezetésével már két negyed után eldõlt a gyõztes kiléte.

Eredmények

Phoenix Mercury – Minnesota Lynx 110 – 92  (35-29) (34-21) (21-22) (20-20)
Washington Mystics – San Antonio Silver Stars 75 – 79  (16-17) (15-11) (21-23) (23-28)

Hirdetés