Hirdetés
Archivum

Sancho Lyttle súlyos térdsérülést szenvedett:

:

Hirdetés

A Phoenix Mercury közleményben jelentette be, hogy a spanyol válogatott centerük Sancho Lyttle a Washington Mystics elleni hétvégi mérkõzésen súlyos térdsérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Lyttle-t a 84-74-es gyõzelmet hozó washingtoni találkozón a negyedik negyed közepén kellett lecserélni. Azóta több szakorvosnál is járt és a lehetõ legrosszabb forgókönyv valósult meg. A sérülése azt jelenti, hogy az idei WNBA szezonban már nem léphet pályára és nem lehet ott a spanyol válogatottal a szeptember végi tenerife-i Világbajnokságon.

Eddig a tengerentúlon extra szezonja volt Lyttle-nek. Mind a 18 találkozón kezdõként számított rá a Phoenix Mercury szakmai stábja. A klasszis center átlaga 7.9 pont és 5.3 lepattanó volt, miközben 54%-os mezõnymutatóval rendelkezett.

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján adott ki egy közleményt, melyben Laia Palau csapatkapitány és Lucas Mondelo szövetségi kapitány kívánt mielõbbi teljes felépülést. Jorge Garbajosa, a FEB elnöke pedig arról beszélt, hogy Lyttle kiválásával nem csak egy remek centert, de emberileg is a felnõtt válogatott egyik meghatározó játékosát veszítették el a Világbajnokság elõtt.

Hirdetés