Hirdetés
Archivum

Sanjana Ramesh története a címlapokon:

:

Hirdetés

A napokban az Egyesült Államokban az ESPNW és a Good Morning America is nagy terjedelemben foglalkozott az indiai Sanjana Ramesh történetével. A fiatal tehetség a második indiai leány kosárlabdázó lett, aki Divízió I-es egyetemi ösztöndíjat kapott.

Sanjana Ramesh az indiai Bengaluru városában nõtt fel. Viszonylag késõn, 12 évesen ismerkedett meg a kosárlabdával. A tehetsége azonban hamar utat tört magának. Egy évvel késõbb már az állami válogatón a legjobbak között bizonyíthatott. Azóta pedig az indiai korosztályos válogatottaknak is oszlopos tagja.

Az amerikai szakemberek Ramesh tehetségére az NBA egyik indiai táborában figyeltek fel. Blair Hardiek az NBA Academies Women’s Program vezetõje szorgalmazta, hogy a családjával együtt kezdjenek el amerikai ösztöndíjon gondolkozni. Bár soha nem járt az Egyesült Államokban, de Skype interjúk egész sorával fel tudták venni a kapcsolatot szakemberekkel.

Az ESPN cikkébõl kiderül, hogy múlt héten szerdán írta alá az ösztöndíjat a Northern Arizona University (NAU) szakmai programjához. A NAU számára szintén történelmi ez a lépés, hiszen õk is elõször szerepeltetnek majd nem Egyesült Államokban született fiatalt.

Ramesh a második indiai játékos lesz az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságában. Az elsõ Kavita Akula, aki Phoenixben a Grand Canyon University hallgatója.

Hirdetés