Hirdetés
Archivum

Sara Krnjic visszatér Sopronba:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a szerb válogatott Danielle Page nem ment át az orvosi vizsgálaton az UNIQA Sopron együttesénél. A klubnak szeptember 30 -ig kellett döntenie a sorsáról. A játékos szerzõdése végül nem lép életbe, de a játékengedélye Sopronban marad, ami lehetõvé teszi, hogy a szezon késõbbi szakaszában akár pályára is léphessen soproni színekben. A helyére pedig Sara Krnjic tér vissza a klubhoz. Az alábbiakban a döntés hátterérõl az UNIQA Sopron közleménye olvasható.

Forrás: UNIQA Sopron Sajtóközlemény

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Danielle Page nem ment át az elsõ orvosi vizsgálaton. A diagnózisok alapján klubunk vezetése úgy döntött, hogy a játékos szerzõdését nem bontja fel, de szünetelteti. A játékengedélye nálunk marad, és nyitva hagyjuk a lehetõségét annak, hogy a szerzõdését életbe léptessük, amennyiben Danielle felépülése lehetõvé teszi, hogy a szezon során játékra jelentkezzen.

Nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen a szerb válogatottat erõsítõ amerikai játékos a szabályok értelmében európainak számított, és mivel a két felhasználható tengerentúli helyet Yvonne Turner és Cayla George révén már betöltöttük, így csak európai játékosban gondolkodhattunk Danielle pótlását illetõen. A szóba jöhetõ megoldások közül egy ismerõs arc mellett tettük le a voksunkat, aki a klubunknál eltöltött 5 éve során, lépésrõl lépésre lett egyre meghatározóbb tényezõ a palánkok alatt. Sterbenz László vezetõedzõ irányítása alatt komoly szerepet vállalt a bajnoki elsõség visszaszerzésében majd megõrzésében, tavaly a bajnokság ötödik legértékesebb játékosának bizonyult az IBM értékek alapján. Hívó szavunkra rögtön igent mondott, hogy segítse csapatunkat a céljai elérésében. A szintén olimpiai bronzérmes Krnjic Sara csütörtökön érkezik Sopronba, és kezdi meg immáron a hatodik szezonját kötelékeink között. Sara ráadásul nem csak magyar állampolgár, hanem egyben hazai nevelésû játékosnak is számít, így a honi pontvadászatban Sterbenz László vezetõedzõnk mindegyik játékosával számíthat a mérkõzéseken, nem kell kihagyni senkit sem a légiósok közül.

Szintén csütörtökön csatlakozik keretünkhöz az ausztrál Cayla George, így velük már teljes felállásban fogadhatjuk a szombati bajnoki rajton a BEAC együttesét. Az ünnepélyes, és több színes programmal is kísért, szezonnyitó elõtt azonban még két felkészülési mérkõzésen is pályára lépünk a Novomatic Arénában. Kedden 19.30-kor a tízszeres osztrák bajnok Flying Foxes, míg szerdán 17.30 órakor a szlovák Piestanske Cajky (Pöstyén) lesz a vendégünk.

Hirdetés