Hirdetés
USA

Satou Sabally lehet a WNBA draft nyertese:

:

Hirdetés

Több, mint egy hónap telt el a WNBA draft óta. Az 1/1-esként elkelt és egyéni rekordokat döntögető Sabrina Ionescu mellett úgy tűnik, hogy az oregoni csapattársa Satou Sabally tudta eddig a legtöbbet kihozni az elmúlt másfél hónapból.

Személyiségtől függ és részben szerencse kérdése, hogy úgymond kiből lesz sztár. A német válogatottban is számításba vett 193 cm magas Satou Sabally már az egyetemen nagyon jól kezelte média megjelenéseket. Kiválóan bánik a közösségi médiával, így jól menedzselte a bejelentését, hogy az utolsó évét kihagyva profinak áll.

Bár a világjárvány miatt a pályán még nem mutathatta meg tudását a WNBA-ben, de az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a női kosárlabda egy remek közszereplővel gazdagodott Sabally személyében. Amikor arról volt szó még a draft előtt, hogy bajnoki címet ugyan nem nyert egyetemi szinten az oregoni különítmény, de 2020-ra friss impulzusokat adhatnak a WNBA-nek, új fiatal rajongókat szerezhetnek, nagyjából a mostanában tapasztalható jelenségre gondoltak a szakírók.

A Dallas Wings-hez kerülő Satou Sabally egyszerre tűnt fel a szakmai lapok és a bulvárlapok címlapján. Szakmai elismeréseiről sokat írtunk, de az Egyesült Államokban nagy figyelmet kapott, hogy a Dallas Cowboys NFL együttesének játékosa Jalen Jelks a párja. Ezt azóta Twitteren meg is erősítették. Anyák napján Dallasban összefogtak a német kosarasok. Satou Sabally Dirk Nowitzki alapítványának segített be. Nowitzkival együtt osztottak élelmet a járványhelyzetet követő krízisben rászorulóknak.

Sabally sokat jótékonykodik, jó érzékkel áll civil ügyek mellé és nem rejti véka alá fontos társadalmi kérdésekben sem a véleményét. Maradva a német vonalnál. Sabally új távlatokat nyithat Európában a ligának. Egészen pontosan az egyik legfizetőképesebb piacot, Németországot hozhatja. A draft óta elkelt időszakban többek között a Spiegel vagy a közszolgálati médiumok is címlapsztorit készítettek vele, ahogy a sportlapokban is rendszeresen szerepel.

Számára az európai karrier is adott. Vélhetően német útlevél nélkül sem okozna gondot Sabally-nak az elhelyezkedés. Így pedig főleg nem. Sajtóhírek szerint a Fenerbahce színeiben debütálhat az Euroligában. A FIBA is igyekszik a hirtelen jött népszerűséget kihasználni. A 2021-es Európa-bajnokság legjobban várt újoncai közé rangsorolták. Könnyen lehet, hogy Sabrina Ionescu-val, Satou Sabally-val így valóban eljött az az új generáció, amely átveheti a stafétát a női kosárlabda ismert világsztárjaiként.

Hirdetés