Hirdetés
Archivum

Schio-Taranto döntõ lesz Olaszországban:

:

Hirdetés

Vasárnap késõ este lezárultak az elõdöntõ párharcok Olaszországban. A papírformának megfelelõen a két Euroligás gárda a Schio és a Taranto méri össze az erejét a döntõben. A pályaelõny az alapszakasz-gyõztes Tarantónál lesz.

Olaszországban az elõdöntõket 1-2-1-1-es rendszerben bonyolították le, ami azt jelentette, hogy az elsõ és a negyedik mérkõzést rendezte az alacsonyabban rangsorolt gárda. Mindkét párban ötödik mérkõzés döntött.

A Taranto-Lucca párharcban az elsõ mérkõzést hazai pályán hozta a Lucca, majd meglepetésre a harmadik találkozón Tarantóban is nyerni tudtak. Érdekesség, hogy a második felvonást 71-37-re nyerte a Taranto, de az alacsonyabban rangsorolt csapat a következõ találkozón egy ekkora pofonból talpra állva tudta elvenni riválisa pályaelõnyét. A negyedik összecsapás az Euroligás együttes szempontjából élet-halál volt és szoros végjátékban 6 ponttal nyert a Taranto. Ezután az ötödik mérkõzés már nem hozott izgalmakat, 20 pontos differencia alakult ki.

A Schio és a Como párharcában mindkét csapat nyerte a hazai találkozóit. A legszorosabb az elsõ mérkõzés volt, itt a hazai pályán játszó Como 61-60-ra diadalmaskodott. A Schio idegenben a negyedik mérkõzésen sem muzsikált jól, de a hazai meccseiket magabiztosan tartották kézben és a szebb napokat látott Comónak gyõzelmi esélyei nem voltak.


Eredmények


1. mérkõzések
Le Mura Lucca – Cras Taranto 61-54
Pool Comense – Famila Wuber Schio 61-60


2. mérkõzések
Cras Taranto – Le Mura Lucca 71-37
Famila Wuber Schio – Pool Comense 61-55

3. mérkõzések
Cras Taranto – Le Mura Lucca 54-59
Famila Wuber Schio – Pool Comense 71-64

4. mérkõzések
Le Mura Lucca – Cras Taranto 66-72
Pool Comense – Famila Wuber Schio 64-53

5. mérkõzések
Cras Taranto – Le Mura Lucca 67-47
Famila Wuber Schio – Pool Comense 71-52

Hirdetés