Hirdetés
Archivum

Schióban szerepel nemzetközi tornán az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán rendezik a hagyományos Trofeo Città di Schio felkészülési tornát, melyen az idei évben magyar csapat is részt vesz. A bajnoki címvédõ UNIQA Sopron képviseli hazánkat a megmérettetésen, ahol a házigazda Famila Schio, az Umana Reyer Venezia és a Fila San Martino di Lupari szerepel még.

 

Útban Schio fele. #hajrásopron #schio #kosárlabda #basketball #megmérettetés

Women’s Basketball Sopron (@wbsopron) által közzétett fénykép,

Ahogy arról hétfõn este hírt adtunk, kedvezõtlen elõjelekkel utazott el a Sopron Olaszországba. Danielle Page sérülése kapcsán nagyon nehéz helyzetbe került a tavalyinál sikeresebb nemzetközi szereplést célul kitûzõ magyar bajnok. Azok számára, akik kevésbé tájékozottak a légiósok szerepeltetését érintõ szabályokban, érdemes elmondani: Page esetleges kiválása azért óriási probléma a soproni csapat számára, mert Cayla George és Yvonne Turner révén a két nem európai játékos számára elérhetõ helyet feltöltötte a soproni klub. Page a szerb papírjai miatt európai státuszúnak számít. A posztjára hasonló képességû, szabadon igazolható és azonnal bevethetõ európai játékost találni szeptember végén szinte lehetetlen. Azon európai játékosok, akiket az Euroliga szintjén komolyan számításba lehet venni, már rég elkeltek. A tengerentúli piac természetesen még nyitott, de ez jelen pillanatban nem segítség a Sopronnak. Alapjaiban meghatározhatja tehát az õszt, hogy a következõ napokban milyen döntések születnek.

A soproni csapat múlt héten mutatkozott be az elõszezonban. Pöstyényben a légiósok közül még csak Aleksandra Crvendakiæ szerepelt. Schióban már Yvonne Turner és Binta Drammeh is bemutatkozhat, míg Cayla Geroge érkezése szeptember végére várható. Turner és Drammeh érkezésével a pöstyénihez képest természetesen már egy ideálisabb szerkezettel számolhat Sterbenz László. Nyilvánvaló, hogy az elsõ közös meccsnek mindig adott egy speciális hangulata. Visszajelzést ad arról: miként mûködik a kémia a játékosok között, mennyire sajátították el a szakmai stáb alapvetõ elképzeléseit az új légiósok. Idén az Euroliga csapatok, köztük a Sopron számára az elõszezon kitolódik, hiszen az olimpián szereplõ játékosok mindenhol késõbb kapcsolódtak be a munkába. Az elhúzódó WNBA szezon miatt pedig az Euroliga élcsapatai majd csak október második felére válhatnak teljessé.

Schióban a Sopron két meccset játszik. A nyitó napon szeptember 20-án kedden 20 óra 15 perctõl a hazaiak ellen lép pályára a magyar együttes, másnap pedig a Reyer Venezia következik. A Schio számára ez a torna az utolsó felmérõ a tétmeccsek elõtt. Vasárnap este rendezik a Szuperkupát, aminek Olaszországban nagy presztízse van. Miguel Mendez vezetõedzõnek így már olyan szemmel kell néznie a játékot, hogy vasárnap este hazai pályán eséllyel lépjenek pályára az év elsõ trófeájáért. Schióban az alapcsapat nem változott a korábbi évekhez képest. A francia válogatott Endy Miyem és a spanyol Nuria Martinez személyében két új légiós érkezett. Az olasz bajnoknál is megindult egy fiatalítási hullám a hazai magot illetõen. Az U20-as A-divíziós Európa-bajnoki döntõt vívó rendkívül tehetséges válogatottjukból Cecilia Zandalasinit és Marzia Tagliamento-t szeretnék beépíteni.

A szerdai ellenfél a Reyer Venezia szintén az itthon ismertebb olasz csapatok közé tartozik, sokszor megfordultak hazánkban. A fiataljaikat a soproni szurkolók is láthatták az utóbbi években a Bajnokok Tornáján. Náluk szintén maradt a hazai mag. Az átigazolási idõszak legnagyobb fogásának azt tartják, hogy sikerült szerzõdtetniük Ashley Walker-t, aki tavaly még Schióban szerepelt. Az elmúlt évadban a Velence a bajnokságban elõdöntõt játszott, az Európa Kupában pedig a legjobb 16 között búcsúztak egy egylabdás meccsen a Besiktas gárdájával szemben. Mindkét porondon szeretnének elõrébb lépni.

A torna programja

Szeptember 20., kedd
18:00 Umana Reyer Venezia – Fila San Martino
20:15 UNIQA Sopron – Famila Wuber Schio

 

Szeptember 21., szerda
18:00 Umana Reyer Venezia – UNIQA Sopron
20:15 Famila Wuber Schio – Fila San Martino

Hirdetés