Hirdetés
Archivum

Seattle – Los Angeles rangadó a pénteki csúcsmeccs:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra három mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Ebbõl kiemelkedik a Seattle Storm és a Los Angeles Sparks összecsapása.

Fotó: Twitter.com/seattlestorm

Fotó: Twitter.com/seattlestorm

A két csapat óriási csatákat vívott az elmúlt két évtizedben. Ezúttal egyik oldalon sem kedvezõek az elõjelek. A Storm a legutóbbi két meccsét nézve ugyan rangadót nyert Washingtonban, de utána nem ment nekik a játék a Connecticut Sun ellen. A Los Angeles Sparks pedig 50%-os mutató alá eshet, ha vereséget szenved. Legutóbb ugyanis hazai pályán elõbb a New York Liberty-tõl, majd a Washington Mystics-tõl kaptak váratlan pofont.

Hiába tért vissza a washingtoniak ellen Candace Parker, még látványosan szenvednek. Mindkét csapat kerete hiányos, de annak örülhettek a kluboknál, hogy a bevethetõ embereik igyekeztek elõrébb lépni vezérré. Lélektanilag lenne igazán fontos a siker a feleknek. Nagyon nem mindegy, hogy júliushoz közeledve ki tud elkapni egy jobb szériát. Itt már, ahogy sûrûsödik a naptár, könnyû belekerülni egy olyan vereség-spirálba, ami elviheti a szezont. Egyik oldalon tehát Candace Parker, az Ogwumike-testvérpár és Chelsea Gray vonul fel, a másikon Natasha Howard, Jewell Loyd és Jordin Canada.

A Connecticut Sun a sokak által eddig a szezon MVP-jének tartott Jonquel Jones vezetésével igazolja az elõzetes várakozásokat, így egyértelmûen favorit az Atlanta Dream ellen. Az atlantaiak csúnyán beragadtak a rajtnál és bár az utóbbi meccseiken már többet mutatnak, óriási kérdés, hogy Tiffany Hayes lesz-e aki elõrelép támadásban segíteni. Ha nem, akkor csúnyán szenvedhetnek. A Chicago Sky négymeccses gyõzelmi sorozatban van és ezt Indiana Fever ellen is folytatná. Courtney Vandersloot, Diamond DeShields extra formája adja ennek a remek szériának az alapját. A Fever is versenyképesebb, mint tavaly, de az utóbbi öt meccsükbõl négyet így is elbuktak. Közte a múlt hét végén hazai pályán a Sky-tól is alaulmaradtak 70-64 arányban.

Hirdetés