Hirdetés
USA

Seimone Augustus egy évvel meghosszabbíthatja pályafutását:

:

Hirdetés

A télen lezárult egy korszak a WNBA-ben: 14 év után elhagyta a Minnesota Lynx alakulatát Seimone Augustus. A 35 éves klasszis a Los Angeles Sparks gárdájához szerződött az akkori tervei szerint egy utolsó szezonra. Könnyen lehet azonban, hogy még egy évet rá fog húzni.

Őszintén szólva nyitott lennék a folytatásra. Sok múlik azon, hogy lesz-e szezon. Ha igen, akkor hogy fogok játszani, a testem milyen állapotban lesz, mentálisan hogyan bírom. Nem zárom ki azonban a lehetőségét, hogy lesz még egy szezonom, ha erre van reális esély.

összegzett az ESPN honlapjának a 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok zseni.

Seimone Augustus eddig a teljes WNBA-s pályafutását a Minnesota Lynx-nél töltötte. Négy bajnoki címet (2011, 2013, 2015, 2017) szerzett. 2011-ben a döntő MVP-je lett és nyolc All-Star gálán vehetett részt. Válogatott színekben háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres világbajnok. 5881 szerzett ponttal Augustus a liga 11. legeredményesebb játékosa.

Sokakat meglepetésként ért, hogy a Minnesota Lynx vezetőivel nem tudott megállapodni egy utolsó szezonról. Augustus azonban hangsúlyozta, hogy rossz érzések senkiben sem maradtak.

Megértem ezt a helyzetet játékos szemszögből, de a klub oldaláról is. Nehéz úgy egy csapatot újjáépíteni, hogy közben szem előtt kell tartani a régóta ott játszók érdekeit is. Szerettem volna egy nagy durranással búcsúzni, de nem tudtunk megállapodni. Kinyílt az ajtó, hogy megnézhessek más lehetőségeket is.

– mondta Augustus, aki ezt követően írt alá a Los Angeles Sparks-hoz. Érdemes hozzátenni, hogy a fizetési sapka alatt a megtartásával jelentősen beszűkült volna a Lynx mozgástere.

A Los Angeles Sparks-nál, ha egyszer elindul a szezon, Augustus amolyan hasznos kiegészítő-szerepet képzelt el magának. “Mindenben segítenék, ahol erre szüksége van a csapatnak.” – mondta az ESPN riporterének. Hozzátéve, hogy több leendő csapattársával tartotta a kapcsolatot.

Nnekával csapattársak voltunk korábban Európában, vele beszéltem a legtöbbet. A válogatott program alatt Chelsea-vel is beszélgettünk. Candace pedig azt írta: “Gratulálok, örülök, hogy itt vagy. Csináljuk meg.” Tőle csak ennyi kellett. Keményen fogunk dolgozni, hogy elérjük a célunkat és újabb bajnoki címet hozzunk a városnak.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés