Hirdetés
Magyarország

Semmi sem állhat a tudomány útjába Pécsett:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

Elsősorban természetesen a kosárlabdasport szakembereinek szól, de mégsem csak őket szeretné megszólaltatni az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, amelyre 2022. január 13–14-én kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A kiváló külföldi szakemberek előadásait – szinkrontolmácsok segítségével – magyarul is hallgathatják a hazai edzők, sportvezetők, játékosok, akikkel más labdajátékok – például kézilabda, labdarúgás – jeles képviselői is megosztják gondolataikat.

A kétnapos konferenciát, amelynek címe ‘Új határok a sporttudományban és a gyakorlatban’, Michael Schwarz, a FIBA Europe edzőképzésért felelős vezetője nyitja meg. Szól még a résztvevőkhöz többek között Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

A program hivatalosan is elkészült – adta hírül a Rátgéber Kosárlabda Akadémia hivatalos honlapja – a szervezők pedig hisznek abban, hogy az előadások és a kerekasztal-beszélgetések témái sokak kíváncsiságát felcsigázza majd. Annak érdekében, hogy a hazai kollégák is kényelmesen, anyanyelvükön hallhassák a tudományos érdekességeket, szinkrontolmácsok segítenek majd, vagyis: semmi sem állhat a tudomány útjába január 13–14-én Pécsett!

Ez egy rendkívüli lehetőség minden sportban dolgozó szakember, továbbá a tanulók, az egyetemi hallgatók számára is. A konferencia napjaink egyik legaktuálisabb témáját fogja feldolgozni: hogyan tudunk lépést tartani a sporttudomány rohamos fejlődésével a pályán. A meghívásunkat olyan neves szaktekintélyek fogadták el, akik eddig még nem tartottak előadást Magyarországon. Ezen a két napon minden szó érték, minden előadás gondolatébresztő, és minden gyakorlati útmutató innovatív lesz! A konferencia különlegességét a kerekasztal-beszélgetések is garantálják, tudományos alapokkal bíró, mégis provokatív és újító beszélgetésekre számítunk.

– fogalmazott Hartung Anita, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóhelyettese.

Fotó: uconnhuskies.com

A külföldi előadók listája egészen veretes névsort tartalmaz, a legkiválóbb szakemberek mondtak igent a KSMK igazgatója, Rátgéber László meghívására. A teljesség igénye nélkül: Geno Auriemma, Ettore Messina, Pinhas „Pini” Gershon és Alojz Milosavljevic is megosztja tudását a hallgatósággal. A konferencia második napján, a kerekasztal-beszélgetések során pedig a sportág több meghatározó hazai személyisége kapcsolódik be, így például Dávid Kornél, valamint a két szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics és Székely Norbert is.

Bár a Nemzeti Kosárlabda Akadémia falai között, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ által szervezett I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián mi más lehetne a fő téma, mint a kosárlabda, a szervezők más sportágak jeles képviselőit is meghívták. Az első napon plenáris előadást tart a magyar nőikézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos, a kerekasztal-beszélgetések során pedig hallhatják az érdeklődők Danyi Gábort – aki a Győri Audi ETO KC női kézilabdázóival ötször nyert Bajnokok Ligáját. Szintén a kézilabdát képviseli majd Mocsai Tamás – a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője – az ötödik kerekasztal-beszélgetésnél pedig a magyar labdarúgás is jelen lesz Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója személyében.

Az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára a KSMK honlapján már javában tart a regisztráció, amely december 31-ig ingyenes!

Aktuális információk, regisztráció: ksmk.hu/konferencia.

A konferencia brosúrája pedig az alábbi linken érhető el: https://www.ratgeberakademia.hu/letoltes/KSMK-KONFERENCIA-2022-01.pdf

Forrás: ratgeberakademi.hu

Fotó: Rátgéber Kosárlabda Akadémián

Hirdetés