Hirdetés
Európa

Sepsiszentgyörgy – Girona párharc az Euroligárt:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK és az Izmit párharca után a Sepsi-SIC és a Spar Girona is megmérkőzik a törökországi Euroliga buborékban. Aki nyer a főtáblán folytatja a Jekatyerinburg, a Schio és a TTT Riga mellett. Sőt, november végén buborékos tornát is rendezhet saját csarnokában a győztes.

A párharcot a Girona várja favoritként, ha a neveket nézzük. Ugyanakkor a Sepsiszentgyörgy játékerejét nem lehet felmérni, mivel a román bajnokság még nem indult el és mindössze két felkészülési mérkőzést vívott a csapatuk. A Girona számára már elrajtolt a spanyol liga és éppen a hétvégén a Valenciával szemben veszítettek rangadót. A mutatójuk így jelenleg 6 győzelem és 1 vereség. Ezen felül a Szuperkupán is alulmaradtak a Salamancával szemben.

A Sepsiszentgyörgy keretét nézve a tavalyi alapcsapatuk maradt. Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Orbán Nikolett, Kovács Renáta, Ștefania Cătinean, Rebecca Tobin és Jovana Pašić. Érkezett a Szekszárd korábbi centere Marie Ruzickova, illetve Adina Stoiedin, Pinelopi Pavlopoulou, Rebekah Gardner és Oumou Touré. A Girona összeállítását figyelve azt láthatjuk, hogy Laia Palau, Helena Oma, María Araujo és Adaora Elonu kötelezte el magát a folytatás mellett a tavalyi alapcsapatból. Hozzájuk pedig Julia Reisingerova, Frida Eldebrink (Botas), Julia Soler (GEiEG),  Chelsea Gray (Fenerbahce), Paola Ferrari (Mann Filter) és Giedre Labuckiene (Lublin) csatlakozott. Két hete – a WNBA-s kötelezettségei után – már Gray is a társaival készül.

A Girona mellett szól a rutin és az, hogy szeptember második hétvégéje óta játékban vannak. Hét bajnoki és két Szuperkupa találkozót vívtak. A Sepsiszentgyörgy ezzel szemben a meglepetés erejében bízhat. Nincsenek játékban és így az ellenfél is nehezebb tud felkészülni belőlük.

Hirdetés