Hirdetés
Utánpótlás

Serdülő döntő előtt a Soproni Darazsak Sportakadémia növendékei:

:

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Miskolcon a DVTK Arénában a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” döntőjét, melyen a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata is ott lesz a mezőnyben. Stoics Judit vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és a várakozásairól.

Hosszú szezon végjátékához érkezik a mezőny. A Soproni Darazsak Sportakadémia serdülői végletekig kiélezett küzdelemben, nagy izgalmak közepette vívták ki az „A” döntős szereplés jogát.

„Nehezen indult a szezon, sok mindent kellett átismételni és sok tanulni való várt a csapatra, de minden egyes fordulóban érezni lehetett, hogy apránként lépünk előre. Egészen az utolsó forduló utolsó mérkőzéséig nyitott volt, hogy bekerülünk-e a döntőbe. Sikerült és ezért nagyon boldogok vagyunk!” – hangsúlyozta a visszatekintése alkalmával Stoics Judit, majd a döntős célokkal kapcsolatban hozzátette:

„Sajnos a szezon végéhez közeledve Csaplár-Nagy Lara komoly sérülést szenvedett, nem léphet pályára a döntőben és emiatt új célokat kell tervezni. Ezek a célok nem mások, mint az, hogy lássuk az egyéni fejlődéseket és azt, hogy egy olyan versenyhelyzetben, mint egy országos döntő, ahol nagy izgalommal vágnak neki a mérkőzéseknek a lányok, mennyire tudják megmutatni az idén tanultakat.”

A Soproni Darazsak Sportakadémia csapata idén 26 mérkőzést vívott a serdülő bajnokságban, a mérleg 16 győzelem és 10 vereség. Természetesen a serdülő döntő előtt az erőviszonyokat nehéz meghatározni, sok tényező befolyásolja a szereplést ilyen fiatal versenyző korosztályban, de az elvégzett munkában hinni kell.

„Az akarattal, a küzdéssel nem tapasztaltam semmi problémát év közben. A tervek szerint zajlottak a napi edzések. Kosárlabda kondicionális edzésekre is sor került, illetve gyógytornász foglalkozik azokkal a játékosokkal, akiknek erre szükségük van. Ezen felül egyes játékosoknak egyéni képzéseket tartottunk. Elvégeztük a szükséges munkát.” – tette hozzá Stoics Judit.

Fontos kiemelni a lebonyolítással kapcsolatban az utánpótlást kevésbé követők számára, hogy a junior és a kadett döntővel ellentétben a serdülők nyolcas döntője megőrizte a korábbi években megszokott formátumát. Négynapos tornára kerül sor, mely során a csapatok öt meccset vívnak. Csütörtök és péntek a csoportmérkőzéseké, míg szombaton jön a keresztjáték az elődöntőkkel és az 5-8. párharcokkal, vasárnap pedig a helyosztók.

„Minden lebonyolítási forma mellett az első meccs nagyon fontos. Ebben a formában, ha valami miatt nem sikerül az első, akkor még van két csoportmérkőzés, mely során lehet javítani. Ugyanakkor négy nap alatt öt meccset lejátszani azzal az irammal, amivel most már a serdülők is dolgoznak egy-egy mérkőzésen, nagyon megterhelő. Sokat vesz ki fizikailag és fejben a játékosokból. Februártól a kétnapos serdülő fordulókkal, amikor két játéknap alatt három meccset vívnak a csapatok, már készültünk erre is.” – mondta a soproniak vezetőedzője.

A serdülőknél a főtáblán az utolsó játéknap április 30. volt. Azt követően kezdődött a közvetlen felkészülés a döntőre.

„Sok mindent terveztünk, sok minden járt nekünk edzőknek a fejében, hogy ebben a három hétben mit lehet csinálni. Lara sérülése miatt viszont teljesen át kellett gondolni ezt a mikrociklust. A lelki tényezőkön túl, ami egy kulcsjátékos kiesésével jár, a játékunkat is fel kellett frissíteni támadásban és védekezésben.” – foglalta össze az elmúlt időszak munkáját Stoics Judit.

Az utazó keret tagjai: Bidló Boglárka, Csaplár-Nagy Lara (nem lép pályára), Fekete Zsófia, Kalincsák Anna, Koch Panka, Lagler Bonita, Perlaki Vanda, Schekulin Flóra, Spendel Adél, Szabó Sára, Szalai Szonja, Szemenyei Hanna, Szlávik Flóra és Tóth Sára.

A Soproni Darazsak Sportakadémia csoportmérkőzései

Május 25., csütörtök

11:00 Atomerőmű-KSC Szekszárd – Darazsak Sportakadémia
17:30 Csata DSE/A – Darazsak Sportakadémia

Május 26., péntek

13:00 Darazsak Sportakadémia – UNI Győr NKA

A NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG “A” DÖNTŐJÉNEK MÉRKŐZÉSEI KOMMENTÁRRAL ÉLŐBEN NÉZHETŐEK A HUNBASKET.TV KÖZVETÍTÉSÉN KERESZTÜL. 

Hirdetés