Hirdetés
Utánpótlás

Serdülő döntő után az UNI Győr NKA – Gálosné Farkas Andrea nyilatkozott:

:

Fotó: Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság “A” Döntő 2023 / Facebook

Hirdetés

A 7. helyen végzett a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságban az UNI Győr NKA, miután az “A” döntő utolsó mérkőzésén magabiztos, 57-31-es győzelmet aratott megyei riválisa, a Darazsak Sportakadémia csapata ellen. A tornát követően a kisalföldiek vezetőedzőjét, Gálosné Farkas Andreát kértük, hogy értékelje az eseményeket.

Vasárnap véget ért a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság “A” döntője, ahol az országos 1-8. helyért küzdöttek a csapatok. Az első napon hat mérkőzéssel rajtolt el a döntő Miskolcon a DVTK Arénában, amikor is a B-csoport csapatai duplázhattak. Az UNI Győr NKA játszotta tehát a csütörtöki nap első, illetve utolsó mérkőzését – az elsőn 68-30-as vereséget szenvedtek a Csata DSE/A együttese ellen, míg az utolsón nagy csatában, 62-58 verték a későbbi tornagyőztes Atomerőmű-KSC Szekszárd alakulatát. Pénteken továbbra is a csoportmérkőzéseket játszották a résztvevők, ezen a napon a kisalföldiek pedig a Darazsak Sportakadémia ellen mérkőzhettek meg, akiket végül magabiztosan, 72-55-re sikerült felülmúlniuk. Ezzel tehát az UNI Győr NKA a B-csoport harmadik helyén végzett, vagyis szombaton, a keresztjáték során az NKA Pécs/A csapatával kerültek össze, akik ellen nagy csatában, de végül 66-61-es vereséget szenvedtek. Ezzel egyben az is eldőlt, hogy a győriek a vasárnapi zárónapon a bajnokság 7. helyéért szállhattak harcba.

“Az első mérkőzésen még nem sikerült felvennünk a torna ritmusát. Azt gondolom talán meg is voltunk illetődve, ilyen csarnokban, ekkora közönség előtt ugyanis még nem játszott a csapat. Nagyon szuper volt maga a közeg, illetve a rendezés is, amitől kicsit megszeppentek a lányok, ez pedig az első meccses teljesítményünkre rá is nyomta a bélyeget. Arról nem is beszélve, hogy ezen felül a Csata pedig egy hihetetlenül jó napot fogott ki – ellenünk játszottak a legjobban – ,amit sajnos nem tudtunk ellensúlyozni.” – emlékezett vissza Gálosné Farkas Andrea, aki a miskolci rendezésű torna során edzőtársával, Jakubovics Dorával felváltva irányították a győri együttest. – “Csütörtök este, a Csata DSE/A elleni vereségünk után, még játszottunk egy mérkőzést, méghozzá a későbbi bajnok Szekszárd ellen, akiket nagy csatában sikerült megvernünk. Ezen a találkozón mondhatni átfordultak a dolgok. A lányok is magabiztosabban kosárlabdáztak, s a dobásaink is jobban hullottak, de összességében egy sokkal küzdőseb, harciasabb Győr lépett pályára, aminek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült egy bravúros győzelmet aratnunk.

A Szekszárdi győzelmünket követően, pénteken a Sopron ellen léptünk pályára. Őket is sikerült megverni, de a sorsunk felől sajnos mégis az utánunk lévő találkozó döntött, ami végül a Szekszárdnak kedvezett, akik így csoport másodikként jutottak tovább. Mi tehát a pontszámok alapján a harmadik helyen végeztünk, így pedig az NKA Pécs/A csapatával kerültünk össze, akik megint csak egy kiváló napot fogtak ki ellenünk. Ráadásul, a csapatot is nehéz volt újból felspannolni. A játékosok ugyanis már a továbbjutás szellemében voltak, amikor este kiderült, hogy mégsem lesz meg, ez pedig nagyon letörte őket. Ez ismét kihatással volt a szombati teljesítményünkre, s bár küzdöttünk, a győzelmet végül nem sikerült megszerezni, így tehát vasárnap a 7. helyért játszhattunk.” – fogalmazott a győri szakember, kinek együttese a torna utolsó napján ismételten a soproni gárda ellen mérkőzhetett meg, melyet újból magabiztosan, ezúttal 57-31-re múltak felül.

“Ahogy mondtam, nehéz volt ismét visszaszerezni a motivációt, de az utolsó mérkőzésre végül mégiscsak sikerült, a lányok pedig elhitték, hogy igenis képesek egy újabb győzelemre. Magabiztosan játszottak, ennek köszönhetően pedig a 7. hely is meglett. Ezt a pozíciót abból a szempontból reálisnak mondanám, hogy egy nagyon fiatal csapattal utaztunk Miskolcra, nálunk idősebb csapatok ellen kellett megmérkőznünk. A cél viszont még így is a négy közé jutás volt, ami sajnos nem sikerült, annak viszont örülünk, hogy győzelemmel zártuk a tornát. Ezen kívül, az is egy nagy pozitívum, hogy sokan voltak a csapatunkból, akik önmagukhoz képest erőn felül teljesítettek, a legnagyobb fejlődést viszont azt gondolom, hogy Németh Nelli érte el.” – zárta értékelését Gálosné Farkas Andrea, az UNI Győr NKA vezetőedzője.

Fotó: Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság “A” Döntő 2023 / Facebook

Hirdetés
Hirdetés