Hirdetés
Utánpótlás

Serdülő döntőre készül az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Miskolcon a DVTK Arénában a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” döntőjét, melyen egy eredményes szezont követően mutathatja meg a tudását az Atomerőmű KSC Szekszárd. Harsányi Mária vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és a várakozásairól.

„Hosszú és kemény szezon van mögöttünk. A 16-os kerettel augusztus óta készülünk, szépen dolgoznak a lányok. A csapat nagy része hajlandó felvállalni a nagyon kemény munkát. Szerencsére a komolyabb sérülések is elkerültek minket.” – hangsúlyozta lapunknak Harsányi Mária.

Kiváló szezonjuk van a szekszárdi serdülőknek, akik több, mint 20 győzelmet gyűjtöttek az évad során.

„Eddig egészen pontosan 26 mérkőzést vívtunk, 22 győzelem és 4 vereség a mérlegünk. A nyolcas döntő előtt a rangsorban a DVTK mögött a második helyen állunk. Sok munka van az eredményes szereplésünk mögött.” – mondta a szekszárdiak vezetőedzője, aki egy kis betekintést is engedett ebbe a munkába.

A korábbi szezonokhoz képest szerepel magas ember a csapatunkban, a szerkezetet tekintve valamivel jobban állunk, de nem számítunk még így sem magas vagy erős együttesnek. Sokat kellett dolgozni, egyéni képzéseket tartani, hogy eljussunk idáig. A küzdeni tudásunkkal, védekezéssel, technikai képzettségünkkel és a rendszer játékunkkal igyekszünk ellensúlyozni hátrányunkat. Csapatként jól funkcionálunk, míg az egyéni teljesítményeket tekintve Hencsik Adrienn emelkedik ki, ő már kadettben is meghatározó. Bízom benne, hogy a döntőben is ezen az úton tudunk majd haladni csapatként.

Harsányi Mária elmondta lapunknak, hogy kiegyensúlyozott nyolcas döntőre számít.

„Idén nincs egy domináns csapat a mezőnyben. Kis túlzással élve bárki megverhet bárkit a hétvégén. Tavaly is hasonló volt a tapasztalatom. Azzal a különbséggel, hogy akkor a vezető korosztály a 2008-asok voltak és mi csak három 2008-assal álltunk fel. A többiek olyan 2009-esek voltak, akik most is itt vannak. Ezzel a rutinnal felvértezve bizakodva vágtunk neki a szezonnak. A célkitézésünk a nyolc közé jutás volt, amit elértünk, de itt nem szeretnénk megállni.” – mondta a szekszárdiak vezetője.

Április 30-én értek véget a főtábla küzdelmei, a munka azóta sem állt meg Szekszárdon.

„Azokon a hétvégéken a szezon során, amikor nem játszottunk tétmeccset, edzéseket és felkészülési mérkőzéseket iktattunk be. Heti öt-hat edzésre nyílt lehetőségünk – így folytattuk az elmúlt három hétben is a munkát. Szekszárdon van egy serdülő fiú csapat, akikkel rendszeresen szoktunk játszani. Emellett a Baja kadett csapatával is összemértük az erőnket a közelmúltban. Igyekeztünk mindent megtenni a jó felkészülés érdekében.” – összegzett Harsányi Mária.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csoportmérkőzései

Május 25., csütörtök

11:00 Atomerőmű-KSC Szekszárd – Darazsak Sportakadémia
19:30 UNI Győr NKA – Atomerőmű-KSC Szekszárd

Május 26., péntek

15:00 Atomerőmű-KSC Szekszárd – Csata DSE/A

A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság “A” döntőjének mérkőzései kommentárral élőben nézhetőek a hunbasket.tv közvetítésén keresztül. 

Hirdetés