Hirdetés
Magyarország

Sérülése után jobb folytatásban bízik Amerikában a kaposvári kosaras:

:

Fotó: David Patalano / LIU women’s basketball

Hirdetés

A kaposvári Varga Eszter 2020-ban került ki Amerikába, ahol azóta már lediplomázott a St. Francis College Brooklyn egyetemén, jelenleg pedig a Long Island University brooklyni campusán tanul mesterszakon – írja a sonline.hu, a Somogy Vármegyei Hírportál.

Most már vége a szezonnak és a vizsgaidőszaknak is, jelenleg itthon van, mikor jött haza Kaposvárra?

Most viszonylag korán haza tudtam jönni, pontosabban május elején, mert úgy alakultak az óráim és a vizsgáim is. Éppen hazaértem a húgom végzős ballagására és ráadásul meglepetés volt, ő nem is tudott róla. Jelenleg Kaposváron vagyok a szüleimmel, de néha lemegyek Pécsre edzeni a Rátgéber Akadémiára. Amiért nagyon hálás vagyok az akadémiának, hogy ezt lehetővé teszi és élhetek ezzel a lehetőséggel, hogy nyáron tudok ott edzeni Gyenizse Áronnal. Mióta itthon vagyok sokat edzettem, találkoztam a barátaimmal – ami így év közben sajnos elmarad –, sok családi programot is szervezünk. Csinálom a nyári iskolát online a kreditek miatt, alapvetően nem vagyunk nagy létszámmal év közben sem, így ez nyáron még kevésbé népszerű. Most két órát vettem fel, az egyiken egyedül vagyok, a másikon viszont már ketten.

Fotó: Joseph Giordano

Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával, december környékén említette, hogy sérült. Mi történt?

Tavaly nyáron szerepeltem az U23-as 3×3-as válogatottal a Nemzetek Ligáján, annak az utolsó fordulója augusztus elején volt, másnap pedig már utaztam is vissza Amerikába. Ott megint edzettem és szerintem egy kicsit túlzásba estem. Október fele kezdődött, amikor egyik napról a másikra elkezdett fájni a lábam, de úgy voltam vele, hogy úgyis elmúlik majd, meg akkor volt az, hogy három hétig beteg voltam, szerintem soha életemben nem voltam még ennyi ideig beteg. Ezután fél évig nem tudtak rájönni, hogy pontosan mi a diagnózis a lábammal, gyanakodtak törésre is, járócsizmát kellett viselnem hat hétig. A hat hét után levették és ugyanúgy fájt a lábam, New York szinte minden kórházában megfordultam, voltam röntgenen, MRI-n, ultrahangon is. Aztán február végén, március elején jött egy használható diagnózis, hogy ez egy idegi alapú gyulladás a lábfejemben, utána el is kezdtük kezelni, mostanra pedig lekopogom, minden jó vele, de hát ez egy hosszú és nehéz folyamat volt.

Idén már részt is vett a válogatott egy összetartásán, láthatjuk nyáron címeres mezben?

Az U23-as 3×3-as válogatott eddigi szövetségi kapitánya, Süle Krisztina lemondott, így egy játékoslegendának is emlegetett személy, Medgyessy Dóra érkezett a helyére. Ő keresett meg engem, hogy mennék-e edzeni velük Székesfehérvárra. Bár nem játszottam egész évben, végül elmentem és nagyon jók voltak az edzések. A Nemzetek Ligájára készültünk, ami minden évben július és augusztus elején szokott lenni, de idén úgy alakult a naptár, hogy július végén és augusztus elején vagy közepén lesz, még nem is tudjuk a pontos dátumot, lehet az olimpia miatt ilyen bizonytalan az egész. Nekem pedig már július 10-én vissza kell utaznom Brooklynba, így ebben az évben sajnos nem veszek részt a válogatottal a tornákon, de örülök, hogy legalább ennyin ott tudtam lenni.

A játékossal készült teljes beszélgetés IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés