Hirdetés
Archivum

Sérülések, játékoscserék november elején:

:

Hirdetés

Ahogy október utolsó, úgy november elsõ napjai sem teltek eseménytelenül a nemzetközi játékospiacon. Egy újabb súlyos sérülésrõl, de egy váratlan igazolásról is beszámolhatunk. Nemzetközi hírösszefoglaló.

Várhatóan 2011-es naptári évben már nem léphet pályára az UMMC Jekatyerinburg színeiben Hana Horakova. A cseh klasszis a karját törte és optimista jóslatok szerint is 4-6 hét kihagyás vár rá. A 2010-es világbajnokság legértékesebb játékosának megválasztott irányító eddig három mérkõzésen szerepelt az Euroligában az orosz sztárcsapat színeiben és ezeken 14 perc játékidõ alatt 3 pontot átlagolt.

Nemcsak a Jekatyerinburgot sújtja sérüléshullám, hanem a Rivas Ecopolist is. Már korábban beszámoltunk róla, hogy a harmadik számú spanyol együttes két alapemberét, Amaya Valdemorót és Iva Sliskovicot is elveszítette a szezon elején.

A horvát center pótlásáról gondoskodtak a madridiak és szerzõdtették a montenegrói válogatott Jelena Dubljevicet. Az Európa-bajnokságon is fantasztikus formát mutató játékos 2006 és 2010 között már erõsítette a spanyol gárdát. A 25 éves, 188 cm magas játékos idén nyáron a Tarantónál volt próbajátékon, de mivel nem tartottak rá igényt, hazaért a Buducnost Podgoricához. Itt Dubljevic olyan szerzõdést írt alá, amely lehetõvé tette, hogy kedvezõbb ajánlat esetén szabadon távozhatott.

Bár Dubljevic elkelt, még mindig akad olyan ismert név, aki nem tudott elhelyezkedni Euroliga csapatnál. A nyáron megházasodó és az Európa-bajnokság után a válogatottságot lemondó Gunta Basko-Melnbarde a TTT Rigához írt alá. A lett klasszis is olyan feltételekkel tért haza, ha egy nemzetközi porondon szereplõ gárda hívja, nem gördítenek akadályt a távozása elé.

forrás: lovewomensbasketball.com

Hirdetés