Hirdetés
Archivum

Shakyla Hill egy csapásra sztárrá vált a kvadrupla-dupla után:

:

Hirdetés

Lapunk hasábjain is hírt adtunk arról, hogy Shakyla Hill a Grambling State csapatának irányítója kvadrupla-duplát ért el egy egyetemi bajnoki meccsen. Az Egyesült Államokban nagy médiafigyelmet kapott a történelmi tett, hiszen a nõi mezõnyben 24 éve nem példa hasonlóra.

A legnagyobb elismerés LeBron James nyilatkozata, aki lenyûgözõnek nevezte a 15 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz és 10 szerzett labdával elért kvadrupla-duplát. A Cleveland Cavaliers sztárja nem gyõzte hangsúlyozni: teljesen mindegy, hogy milyen ligában, milyen ellenfél ellen nõi vagy férfi játékos ér el ilyen mutatókat, az elismerésre méltó.

James is kiemelte rövid nyilatkozatában, hogy Hill mindössze 4 pontnál, 3 lepattanónál, 3 gólpassznál és 4 szerzett labdánál járt a szünetben. Gyakorlatilag a második félidõ hozta el az igazán kiemelkedõ teljesítményt. James mellett Chris Paul és James Harden is gratulált Hill-nek közösségi oldalakon. A Grambling State játékosa az ESPN SportCenter adásában nyilatkozott. Itt elmondta a hirtelen jött népszerûséggel kapcsolatban, hogy 8 ezerrõl 25 ezerre nõtt az Instagram-on a követõinek a száma.

A történelmi meccsel kapcsolatban a beszámolónkban kiemeltük, hogy a 10. gólpassz az utolsó másodpercekben született meg, amikor Hill átadásából Monisha Neal triplából volt eredményes. A SportCenter riporterei érdeklõdtek arról, hogy mit szólt volna hozzá, ha kimarad a dobás. Hill megjegyezte, hogy természetesen nem kérhetné számon a társát, de azért belül csalódott lett volna.

Videó: Shakyla Hill az ESPN SportCenter mûsorában

Hirdetés