Hirdetés
Európa

Shakyla Hill első európai kvadrupla-duplája:

:

Hirdetés

Nagy médiafigyelmet kapott, hogy 2018-ban és 2019-ben is volt olyan meccse a Grambling State színeiben Shakyla Hill-nek, amikor kvadrupla-duplát ért el.  A fiatal játékos nem mindennapi fordulatok után Szerbiában kezdte európai profi karrierjét és itt hasonlóan bravúros egyéni teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Korábban lapunkban is közöltünk portrét arról, hogy hiába tett szert az Egyesült Államokban országos ismertségre Shakyla Hill, finoman szólva sem a tervei szerint alakult az élete. Lediplomázott és nem sikerült beindítani a profi karrierjét. Szeptember végén a ZKK Kraljevo csapatától kapott lehetőséget. Nagyon félt az európai szezontól, de már az Adria Liga harmadik fordulójában MVP-nek válosztották

A kvadrupla-dupla azt jelenti, hogy egy játékos adott mérkőzésen négy fontos statisztikai mutatóban is kétszámjegyű értéket ér el. Shakyla Hill szombaton egy szerb bajnokin szállította ezt. A ZKK Kraljevo 86-62-re verte a KZK Partizan 1953 gárdáját. A fiatal játékos 37 perc 3 másodpercet töltött a pályán, 15 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz és 11 szerzett labda került a statisztikai lapjára. A ZKK Kraljevo 14 forduló után 13 győzelemmel és 1 vereséggel vezeti a tabellát Szerbiában.

Hirdetés