Hirdetés
USA

Shakyla Hill két kvadrupla-dupla után Szerbiában légióskodik:

:

Hirdetés

Az amerikai egyetemi kosárlabdát követve lapunk felületein is nagy terjedelemben számoltunk be arról, hogy a Grambling State csapatának sztárja Shakyla Hill történelmet írt, hiszen 2018-ban és 2019-ben is volt olyan mérkőzése, amikor kvadrupla-duplát ért el. A hirtelen jött népszerűséget, majd a WNBA-s lehetőség elmaradását nem volt könnyű feldolgoznia és most Szerbiában próbálja elindítani profi karrierjét.

A kvadrupla-dupla azt jelenti, hogy egy játékos adott mérkőzésen négy fontos statisztikai mutatóban is kétszámjegyű értéket ér el. Ez rendkívül ritka a sportágban. Shakyla Hill például az NCAA kosárlabda versenyrendszerének első olyan sportolója lett, aki pályafutása alatt két kvadrupla-duplával rendelkezik. A teljesítménye nagy médiafigyelmet kapott. Szerepelt több talk-showban, a sportág több ikonikus alakja, köztük Lebron James is gratulált neki. A WNBA áprilisi Draftján azonban egyik csapat sem csapott le a játékjogára és később sem kapott lehetőséget, hogy legalább az edzőtáborban megmutathassa magát.

Fotó: zkk-kraljevo.com

“Eljutottam arra a pontra, hogy megtört az egész helyzet. Egy olyan világból érkeztem, ahol sztár voltam, mindent feltettem a kosárlabdára és nem kaptam vissza ebből semmit. Szükségem volt egy kis pihenésre, mindent bepótoltam, amit az egyetemi évek alatt a kosárlabda miatt ki kellett hagynom. Gyakorlatilag két hónap alatt átéltem azt, amit négy év alatt kellett volna.” – mondta Shakyla Hill egy korábbi interjúban. Sokáig kérdéses volt, hogy folytatja-e a kosárlabdát. Végül a GameFace Training edzőközpontban Minneapolisban személyi edzővel újra elkezdte a munkát és itt érte a megkeresés szeptemberben Szerbiából, a ZKK Kraljevo csapatától.

“Olyan helyre kellett mennem, ahol nem ismernek. Ez ki fog zökkenteni a komfort-zónámból. Tízszer olyan nehéz lesz, mint bármi, amit eddig életemben csináltam. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy lehetőséget kapjak a WNBA-ben. Nem beszélek más nyelven, csak angolul. Izgulok minden miatt, a nyelvi korlátok, az időjárásbeli különbség miatt.” – mondta a The Undefeated portálnak az elutazás előtt. Úgy tűnik azonban, hogy Hill minden nehézséggel megküzdött.

A minap jelentették be, hogy Adria Liga 3. játékhetének MVP-je lett Shakyla Hill. A Partizan 1953 csapatának 88-77-es legyőzés során 23 pontot, 10 gólpasszt, 7 szerzett labdát és 6 lepattanót ért el. A teljesítmény-indexe 39-es lett. Érdemes kiemelni, hogy a duplákat tekintve a 11 kísérletéből 8 sikeres lett. Egyetlen triplakísérlete is célt ért. Az előbb már idézett interjúból pedig az is kiderül, hogy a csalódottságot most már az elszántság váltotta fel nála a WNBA kapcsán.

“Lehet, hogy nem így terveztem a ligába való bekerülést. Ha azonban eljutok odáig – és biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog – akkor arról mindenki értesülni fog.” – tette hozzá.

Fotó: zkk-kraljevo.com

Hirdetés