Hirdetés
Archivum

Shakyla Hill második kvadrupla-dupláját érte el:

:

Hirdetés

A Grambling State csapatának legutóbbi egyetemi bajnokiján Shakyla Hill történelmet írt. A tavaly januári bravúrját követõen ismét kvadrupla-duplát ért el. Az NCAA kosárlabda versenyrendszerének elsõ olyan sportolója lett, aki pályafutása alatt két kvadrupla-duplával rendelkezik.

Fotó: Grambling State

Fotó: Grambling State

Szombatról vasárnapra virradóra a Grambling State 77-57-re verte az Arkansas-Pine Bluff gárdáját. A találkozó Shakyla Hill teljesítménye miatt került a címlapokra. A remek adottságokkal rendelkezõ játékos a tavaly január 3-án elért kvadrupla-duplája után ismét négy mutatóban is kétszámjegyû mutatóval zárt. Ezúttal 21 pont, 16 lepattanó, 13 gólpassz és 10 szerzett labda került a statisztikai lapjára.

Hill az elsõ kosárlabdázó lett az NCAA versenyrendszerében két kvadrupla-duplával. A tavalyi bravúrját megelõzõen Sonja Tate (Arkansas State) nevéhez fûzõdött a legutóbbi ilyen egyéni produkció. Tate a Mississippi Valley State elleni meccsen 1993. január 27-én 29 pontot, 14 lepattanót, 10 gólpasszt és 10 szerzett labdát ért el.

Haladva tovább a történelem-könyvekben 1991. január 14-én Ramona Jones (Lamar) 10 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz, 12 szerzett labdával jegyzett kvadrupla-duplát, míg az elsõ hivatalos ilyen teljesítmény Veronica Pettry (Loyola Chicago) nevéhez fûzõdik, akik 12 pontot, 10 lepattanót, 22 gólpasszt és 11 szerzett labdát jegyzett egy 1989 januárjában rendezett összecsapáson.

Az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában az 1987/1988-as szezontól kezdve kötelezõ olyan statisztikát vezetni, amelyben a szerzett labdákat is feltüntetik, így az ezt megelõzõ idõszakról hivatalos adatok nincsenek. A tengerentúli statisztikusoknak egy nem hivatalos kvadrupla-dupla 1985-bõl is szerepel még a feljegyzéseik között. Ekkor Jackie Spencer (Louisville) ért el 12 pontot, 12 lepattanót, 14 gólpasszt és 10 szerzett labdát.

Hirdetés