Hirdetés
USA

Shatori Walker-Kimbrough is edzésben Floridában:

:

Hirdetés

Pénteken a floridai Bradentonban a WNBA buborékjában megkezdődtek a csapatedzések. A Phoenix Mercury is munkába állt. A csapat keretében természetesen ott van az elmúlt két európai szezont az Aluinvent DVTK-nál töltő Shatori Walker-Kimbrough.

Ahogy a többi klubnál, úgy a Phoenix Mercury összeállítása kapcsán is van kérdőjel. A 11 fős keretükből Jessica Breland státusza még mindig bizonytalan. Nem tartott a csapattal Floridába. Mivel 2009-ben a Hodgkin-limfómával diagnosztizálták, az orvosok mérlegelik, hogy mekkora kockázatot jelent számára a szereplés. Ha nem javasolják neki a részvételt, akkor 10 fővel fog nekifutni a július 25-én induló évadnak a csapatuk.

A Phoenix Mercury keretét Diana Taurasi, Brittney Griner, Skylar Diggins-Smith, Brianna Turner, Bria Hartley, Nia Coffey, Alanna Smith, Cunningham, Shatori Walker-Kimbrough és Kia Vaughn alkotja Jessica Breland hiánya esetén.

A klub szombati sajtótájékoztatóján Sandy Brondello vezetőedző arról nyilatkozott, hogy a csapategység megvan és alap kosárlabda mozgások is gyorsan visszajöttek a játékosoknál. Szerinte elsősorban erőnlétben érződik a kihagyás. “Biztosan nem leszünk 100%-os állapotban a szezon rajtján. Most azonban még az a fontos, hogy egyáltalán a szezon rajtjáról beszélhetünk.” – mondta az ausztrál edzőnő.

Sandy Brondello-t kérdezték a floridai buborékról is. Az ausztrál szövetségi kapitányként is dolgozó szakvezető nem titkolta, hogy véleménye szerint az európai és az ázsiai légióskodás felkészítette a játékosokat erre a helyzetre. Éppen ezért a lelki oldaltól nem félti a tanítványait.

Csak az oroszországi élményeimre gondolok vissza. Ott olyan hideg van, hogy edzésre megy az ember és mellette általában otthon tartózkodik. Valójában nem mozdul ki sokat a lakásából egy játékos. Nyilvánvalóan nem mindenki tengerentúli tapasztalata hasonlítható ehhez, de bizonyos szempontból a légiós-élet felkészítette őket. Egy világjárványra viszont hogy lehet felkészülni? Ilyet egyikünk sem élt még át. A WNBA azonban nagy munkát végzett azért, hogy biztonságos környezetet teremtsen és ha csonka naptárral is, de a szezon elindulhasson.

– mondta Brondello, aki a következő két hétre felkészülési meccseket is igyekszik leszervezni a floridai buborékban.

Hirdetés