Hirdetés
USA

Shatori Walker-Kimbrough új csapatba került az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

A WNBA-ben csapatot váltott az elmúlt két európai szezont az Aluinvent DVTK-nál töltő Shatori Walker-Kimbrough.

Részese volt annak a csereüzletnek Walker-Kimbrough, melynek keretében a címvédőhöz szerződött a kétszeres olimpiai bajnok center Tina Charles. Ebben a játékoskeringőben került a DVTK-ból jól ismert és itthon is rendkívül népszerű klasszis játékjoga a Washington Mystics-től a New York Liberty együtteséhez.

Shatori Walker-Kimbrough toronymagasan a legjobb alapszakaszát zárta 2019-ben a WNBA-ben. 34 mérkőzésen 17.1 percet átlagolt, 6.7 pontot, 1.6 lepattanót és 1.2 gólpasszt elérve. Kilenc perccel töltött többet a pályán és kétszer annyi pontot jegyzett meccsenként az alapszakaszban, mint 2018-ban. A Washington Mystics bajnoki menetelése során Shatori Walker-Kimbrough-nak a rájátszás hét találkozóján 7.3 perc alatt 2.7 pont, 0.4 lepattanó és 0.4 gólpassz volt az átlaga.

A New York Liberty Shatori Walker-Kimbrough mellett a Washington Mystics több draft választási jogát megkapta 2020-ra és 2021-re. Ezek közül a 2021-es első köröst rögtön tovább is passzolta a saját jövő évi választási jogával együtt a Dallas Wings-hez. Onnan cserébe pedig Tayler Hill érkezett. Hill szintén ismerős lehet a miskolci szurkolóknak, miután korábban erősítette a DVTK-t.

Fotó: Washington Mystics

Hirdetés