Hirdetés
Archivum

Shenise Johnson bravúros teljesítményével okozott meglepetést a San Antonio:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra két mérkõzéssel folytatódtak a WNBA küzdelmei. A San Antonio Silver Stars nagy csatában verte a Los Angeles Sparks gárdáját, míg a Connecticut Sun 90-74 arányban alulmaradt a Minnesota Lynx alakulatával szemben.

A San Antonio Silver Stars – továbbra is Becky Hammon és Sophia Young nélkül – a Los Angeles Sparks együttesét látta vendégül és gyõzte le 83-78 arányban. A Sparks keretébõl Alana Beard nem lépett pályára, de úgy nézett ki, hogy a hiányzók egyik oldalon sem okoznak problémát. Látványos és pontgazdag játékot hozott az elsõ félidõ. Egy negyed után 26-25-re ment a San Antonio, a félidõben pedig 45-42-re vezettek. Shenise Johnson a félidõben 11 pontnál járt, míg a másik oldalon Candace Parker remekelt. 20 perc alatt 14 pontot és 8 lepattanót jegyzett.

A döntõnek a harmadik negyed eleje bizonyult, amikor a hazaiak egy 12-0-s futással 57-42-es elõnyre tettek szert. A 4 perces kosárcsendet követõen azonban a Sparks-nak is akadt egy 13-0-s szériája, amivel 57-55-re zárkóztak fel. Fordítani azonban nem tudtak és ez volt a kulcs. A záró szakasz 64-57-rõl indult és ezt követõen a különbség állandósult. Shenise Johnson ihletett formában játszva 19 pontig jutott. A Sparks legjobbja pedig Candace Parker volt 27 ponttal.

A nap másik mérkõzésén a Minnesota Lynx látta vendégül a Connecticut Sun-t. A Lynx az elsõ meccsét játszotta idén és kis túlzással egy pillanatig nem volt kérdés a sikerük a sérült Renee Montgomery nélkül felálló riválisuk ellen. A szoros elsõ negyedet követõen a másodikban egy 13-2-es szériával 10 pont fölé nõtt a differencia. Az 52-39-es félidõ után a negyedik szakasz elején a 20 pontot is elérte a különbség. Montgomery hiányában Kelly Faris a korábbiaknál lényegesen több lehetõséget kapott, 18 perc alatt 4 pont, 3 lepattanó és 1 gólpassz került a neve mellé.

Eredmények
Los Angeles Sparks – San Antonio Silver Stars 78-83
Connecticut Sun – Minnesota Lynx 74-90
 

Hirdetés