Hirdetés
Archivum

Sikeres hétvége után, csehországi torna elõtt a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, remekül sikerült az elmúlt hétvége a 3×3-as válogatott számára. Moszkvában, illetve Szerbiában is tornát nyertek a versenyzõ csapatok. A felkészülés a Világbajnokságra halad tovább, kedden már ismét munkában volt a válogatott.

Moszkvában egy jó erõkbõl álló orosz válogatott legyõzve sikerült megszerezni az elsõ helyet. Itt Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Ruják Nóra, Bozóki Bettina összeállításban szerepelt a magyar együttes. Szerbiában pedig Stara Pazova városában egy erõs hazai mezõnnyel versenyezve végzett élen válogatottunk. Ezen az eseményen Böröndy Vivien, Szabó Petra, Süle Krisztina és Révész Boróka alkotta a csapatot.

Fotó: streetbasket.ru

Fotó: streetbasket.ru

Károlyi Andreát arra kértük, hogy tekintsen vissza a hétvégi tornákra. Elõbb a moszkvai eseményrõl kérdeztük a szövetségi kapitányt

„Jó erõfelmérõ volt. Kipróbáltunk egy újabb csapatot. Most az elsõ három hét azzal telik, hogy nézegetjük a különbözõ felállásokat. Az elõdöntõn kiment Theodoreán Alexandra bokája és jó volt látni, hogy a másik három társa milyen elánnal folytatta a meccset. A sérülés rögtön az elsõ percben történt és nem zuhantak meg attól, hogy most csak hárman maradtak. Fel perc alatt szereztünk három labdát, dobtunk négy kosarat. Ez mindenképpen nagyon pozitív. A döntõben ugyanúgy három játékossal egy Vidmerrel, Sapovával felálló orosz válogatott tudtunk megverni hazai közönség elõtt.” – fogalmazott lapunknak Károlyi Andrea, majd áttért a szerbiai tornára.

Fotó: facebook.com/pazova3x3/

Fotó: facebook.com/pazova3x3/

„A szerb torna is nagyon hasznosnak bizonyult. Fõleg úgy, hogy ott össze-vissza volt a program. Nem tudták a lányok pontosan, hogy mikor játszanak. Többször elõfordult, hogy hirtelen mondták nekik: „Hopp, akkor kezdõdik a meccs!” és tudtak mindenhez alkalmazkodni.” – összegzett válogatottunk szövetségi kapitánya.

Theodoreán Alexandra bokasérülésével kapcsolatban is kérdeztük Károlyi Andreát. „Volt Szekszárdon orvosnál, azt mondták, hogy valószínûleg részlegesen elszakadt, de ez egy boka esetében nem olyan dolog, mint a térdnél. Nem szabad leállnia az edzésekkel, terhelnie kell. Az erre a hétvégére tervezett tornát még meglátjuk, hogy tudja-e vállalni, de rendben lesz.”

A magyar válogatott az elõttünk álló hétvégén május 26-án, szombaton a cseh versenysorozat a Chance 3×3 Tour ostrava-i állomásán vesz részt. A nevezési listán két csapattal szerepel a magyar küldöttség. A terv az lenne, hogy két csapat ténylegesen versenyezzen is, de Theodoreán Alexandra bokasérülésével és azzal, hogy az U23-as válogatottból Pogány Vivien achilles-e még nem jött rendbe, ez egyelõre kérdéses. „Most két háromfõs csapat maradt, de dolgozunk azon, hogy legyünk nyolcan.” – tette hozzá Károlyi Andrea.

Válogatottunk elõzetesen meghirdetett keretébõl hárman hiányoznak. Papp Klaudia szakmai gyakorlatát teljesíti Nyíregyházán és június elején államvizsgázik. Kovács Vanesszának és Szabó Dórának pedig klubjában, a BEAC-Újbudánál van kötelezettsége.

A napokban többen érdeklõdtek lapunk felületein is az U23-as Nemzetek Ligájáról, melyrõl a hónap elején még kevés konkrétumot tudtunk közölni. Károlyi Andrea elmondta, hogy június elején a franciaországi Voiron városában lesz a sorozat elsõ két állomása. Ide június 2-án utazik válogatottunk és majd június 6-án térnek haza a magyar lányok.

Hirdetés