Hirdetés
Archivum

Sikeres volt a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzõtovábbképzõje:

:

Hirdetés

Június 16-án és 17-én a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szervezésében a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével együttmûködve akkreditált edzõi továbbképzésre került sor Pécsett. A szervezõk beszámolója olvasható az alábbiakban.

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia – PVSK.hu

Csaknem 150 kosárlabdaedzõ vett részt azon a képzésen, amit a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével együttmûködve rendezett meg.

Az egyesületünk által már csaknem egy évtizede folytatott edzõképzés immár második alkalommal került be azok közé a szövetségi képzések közé, amelyeken az edzõk a számukra kötelezõen elõírt kreditpontokat megszerezhették. Összesen tíz ilyen nyílt rendezvényt szervez az MKOSZ ebben az évben különbözõ egyesületekkel együttmûködve, ezek egyike volt a kétnapos szakmai programot kínáló pécsi elõadássorozat, amit a Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnokban profi körülmények között tartottak meg június derekán.

– A szövetség kérésére ezúttal az U18-as korosztály került a fókuszba, de ez nem jelentette azt, hogy a más korosztályokban dolgozó szakedzõk ne profitálhattak volna az elõadásokból – mondta el Máté János, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója. – Ez látszott is az érdeklõdésen, hiszen sokan jöttek el, ráadásul nemcsak a régiónkból, hanem messzebbrõl, így Gyõrbõl, Sopronból, Budapestrõl, vagy Kecskemétrõl is érkeztek edzõk. Az elõadások közben figyeltem a közönséget, szinte végig nagy odafigyeléssel hallgatták a prezentációkat, ami azt igazolja vissza, hogy színvonalas szakmai programot állítottunk össze. Örülök annak, hogy valamennyi elõadónk nagyon komolyan vette a felkérést, és tartalmas elõadásokat tartottak. A mi ötletünk volt, hogy külföldi elõadót is hívjunk, ezt végül a szövetség mindenhol kötelezõvé is tette, nálunk pedig két külföldi szaktekintélyt is meghallgathatott a közönség. A szövetség részérõl Mészáros Lajos, a szakmai és utánpótlás bizottság elnöke volt jelen, a visszajelzése alapján elégedetten távozott.

Az elõadók az elméleti ismeretek mellett gyakorlati foglalkozásokat, edzéseket is bemutattak, ebben a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-U18-U20-as együtteseibõl összeválogatott csapat volt a segítségükre. Az elsõ napot egy kötetlen program zárta: a PVSK Verseny utcai Sporttelepén egy kis sütés-fõzés és némi kosárlabdázás mellett a baráti beszélgetésekre és a termékeny szakmai vitákra is nyílt lehetõség.

– Nagy eredmény a számunkra, hogy immár második évben mûködhettünk együtt a szövetséggel a szakmai továbbképzésben. Valamennyi elõadást rögzítettünk, ezt rövidesen minden résztvevõvel és a szövetség illetékeseivel is megosztjuk majd. Bízom abban, hogy jövõre már az új munkacsarnokunk adta lehetõségeket kihasználva, még színvonalasabb körülmények között, a résztvevõk számára még kényelmesebben tudjuk majd lebonyolítani a nyílt edzõ továbbképzõ programunkat – fejezte be Máté János.

Hirdetés