Hirdetés
Európa

Eredményes játékkal mutatkozott be az olasz élvonalban Mérész Beatrix:

:

Fotó: BasketInside

Hirdetés

Hétvégén Cagliariban az olasz szezonnyitón Mérész Beatrix csapata a Parking Graf Crema a Virtus Segafredo Bolognától 75-52-es vereséget szenvedett.

A találkozón Mérész Beatrix 29 perc alatt 14 pontot, 7 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A játékost a Nemzeti Sport kérdezte az első tapasztalatairól.

Nagyon jól sikerült a beilleszkedés, a lányok segítettek mindenben, igazán befogadóak, nyitottak és kedvesek, hasonlóképpen az edzőhöz és a teljes stábhoz, ilyen társasággal könnyű volt az átállás. Az egyik csapattársammal élek egy lakásban, közel van a csarnokhoz. A város nagyon hangulatos, tipikusan olasz, eddig nagyon tetszik, minden feltétel adva van a kosárlabdázáshoz. A pályánk is jó, a nyáron újrafestették és -parkettázták, de egyelőre nem próbáltuk ki élesben, mert az első bajnoki fordulót a hétvégén Szardínián, egy helyen rendezték, megnyitót is tartottak. Hazai közönség előtt vasárnap játszunk először, a bajnok és kupagyőztes Schiót fogadjuk. Elég kemény az első öt mérkőzésünk, összecsapunk a legjobb hárommal, de nem baj, mert van ideje összeszokni a csapatnak, megtapasztalhatjuk, mennyire érezzük egymást, ki merre mozog – mire jönnek a nyerhető meccsek, meglesz a kellő összhang közöttünk.

– nyilatkozta Mérész Beatrix.

A teljes interjú ITT olvasható.

Hirdetés