Hirdetés
Archivum

Silvia Dominguez a WNBA-ben is kipróbálhatja magát:

:

Hirdetés

A kétszeres Euroliga-gyõztes spanyol irányító Silvia Dominguez a nyáron bemutatkozhat a WNBA-ben.

Egy nagyon régóta várt lépést tett meg Silvia Dominguez, a spanyolok klasszis irányítója. A Salamancával és a Valenciával is Euroligát nyerõ irányító elõszerzõdést kötött a Seattle Storm csapatával. Ez azt jelenti, hogy az elõszezonban a seattle-i alakulattal készül és ha a szakmai stáb elégedett lesz a munkájával, akkor akár az egész WNBA szezonra is szerzõdtethetik.

A Seattle szakvezetõje Brian Agler szívesen válogat az európai piacról és jó kapcsolatot ápol több élcsapattal. Többek között Isztambulban is ott ült a lelátón az Euroliga nyolcas döntõjén és Spanyolországban is többször vendégeskedett a Valenciánál.

Az amerikai szakember a Storm hivatalos honlapjának elmondta, hogy négy éve figyeli Dominguez játékát. Egy nyerõ típusú kosárlabdázót ismert meg a személyében, aki szerinte könnyedén alkalmazkodik majd a tengerentúli játékstílushoz. Dominguez egy kis pihenõt kap az európai szezon után és május közepén csatlakozik be a Seattle szakmai munkájába.

A spanyol szakírók régóta várták, hogy Dominguez megkapja lehetõséget az Egyesült Államokban. Úgy tartják, ha van európai irányító, aki elboldogulhat a tengerentúlon az Silvia Dominguez. Hiszen ehhez mind a fizikuma, mind a gyorsasága, mind a játékintelligenciája megvan.

Hirdetés