Hirdetés
Archivum

Silvia Dominguez Jekatyerinburgba szerzõdött:

:

Hirdetés

Elkelt a megszûnõ Ros Casares Valencia irányítója. A Marca sportnapilap jelentése szerint Jekatyerinburgban folytatja pályafutását Silvia Dominguez.

Dominguez egyike volt azon öt játékosnak, akiket szerzõdés kötött a Ros Casares Valenciához a 2012/2013-as évadra. Az Euroliga címvédõjének csõdje után megindultak a találgatások és végül az uráli sztárcsapat lett a befutó. Dominguez a gárda nyolcadik légiósa és Sue Bird januári megérkezéséig szinte biztosan a kezében lesz a karmesteri pálca.

Domingueznek nincsen jó nyara. Idén kipróbálhatta volna magát a WNBA-ben a Seattle Storm csapatában, de a szezonkezdetig nem kapott vízumot, így elesett ettõl a lehetõségtõl. Öröm az ürömben, hogy a Storm vezetõi igen rugalmasak voltak, játékjogát felfüggesztve megtartották, ennek megfelelõen a jövõben bemutatkozhat a tengerentúlon. Eközben azonban a tervezett WNBA kitérõ miatt a válogatottról is lemaradt Dominguez.

A spanyolok klasszis iránytója az Euroligában 5.8 pontot, 1.9 lepattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt, a bajnokságban pedig 5.3 pont, 2.3 lepattanót és 4.1 gólpassz került a neve mellé.

A Ros Casares Valencia megszûnése után Laia Palau, Shay Murphy, Jana Vesela és Sancho Lyttle maradt még csapat nélkül. Várhatóan nem sokáig…

Hirdetés