Hirdetés
Archivum

Sima gyõzelmet aratott a Fenerbahce:

:

Hirdetés

A hétvégén a második fordulójához érkezett a Török Bajnokság. Ezúttal nem született meglepetés, az EuroLigás alakulatok magabiztosan hozták a kötelezõ mérkõzéseket. A Fenerbahce a Tarsust verte, míg a Galatasaray a Mersin otthonában ünnepelhetett gyõzelmet.

A Fenerbahce-Tarsus összecsapáson a páratlan negyedekben Rátgéber László alakulata remekelt, míg a páros szakaszokat a Tarsus hozta. A gyõzelem sorsa gyakorlatilag 10 perc játék után eldõlt, amikor 33-12-re lépett el a Fenerbahce. A nagyszünetre 15 pontosra csökkentette hátrányát az alacsonyabban rangsorolt gárda, de a harmadik etapban újra növelték elõnyüket Taurasiék. A negyedik negyed már csak formalitás volt, a lefújás pillanatában 98-83 állt az eredményjelzõn.

A mérkõzésen a gyõztes csapatból mind a 12 nevezett játékos pályára lépett, közülük öten is 10 pont fölé jutottak és a legeredményesebbnek Diana Taurasi bizonyult. Az amerikai zseni ezúttal rendkívül pontosan célzott, 4 dupla kísérletébõl 3 sikeresnek bizonyult, a triplákat és a büntetõket pedig 100%-al dobta. A Fenerbahcénál a légiósok közül Vajda Anna volt a kimaradó.

A Galatasaray valamivel keményebb meccset játszott, mint a nagy rivális. A Mersin otthonában az EuroLigás gárda az elsõ félidõben 10 pontos elõnyre tett szert, melyet azonban nem tudott növelni a folytatásban. A negyedik negyedben látóválságon belülre került a hazai alakulat, de fordítaniuk már nem sikerült. A hajrában érvényesült a Galatasaray nagyobb rutinja, a vége 69-76 lett. A gyõztes csapatból a 14-14 pontig jutó Seimone Augustus és Melisa Can bizonyult a legjobbnak.

Eredmények

FENERBAHÇE – TARSUS BLD. 98 – 82

BOTAª – SAMSUN BASKETBOL 83 – 60
BURHANİYE BELEDİYE – CEYHAN BELEDİYE 58 – 85
BEªİKTAª COLA TURKA – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 76 – 67
MERSİN BªB – GALATASARAY MEDİCAL PARK 69 – 76
ALANYA BELEDİYE – PANKÜP KAYSERİ ªEKER 68 – 86

Hirdetés