Hirdetés
Archivum

Sima meccsek:

:

Hirdetés

A középdöntõk elsõ játéknapján papírforma eredmények születtek. A görögök nagyon sima vereséget szenvedtek az ausztráloktól, a spanyolok, a csehek és az oroszok is agyonverték aktuális ellenfelüket.

Az E-csoportban rendezték a nap rangadóját, a Franciaország – Fehéroroszország mérkõzést. A két európai együttes a tavalyi EB-n sokáig emlékezetes mérkõzést vívott. Most talán az izgalmak nem voltak akkorák, a franciák helyenként megvillantva a klasszisukat magabiztos gyõzelmet arattak.

„Tudtuk, hogy a fehéroroszok elleni meccs nagyon nehéz lesz. A torna egyik legfontosabb összecsapása volt számunkra. Dumerc ma csodálatosan játszott, szerettem volna nagyobb felelõsséget rakni rá és maximálisan megfogadta a tanácsaimat. A találkozón a védekezésünk bizonyult döntõnek. Abból merítettünk erõt, hogy eljutottunk idáig és erõsségeinkre koncentrálunk. Amikor így állunk hozzá egy meccshez, akkor hegyeket is tudnánk mozgatni.” – mondta Vincent.

Kisebb meglepetés volt, hogy a görögök másodpercekig sem tudtak egyenrangú ellenfelei lenni az ausztráloknak. Stella Kaltsidou azzal magyarázta a csúfos vereséget, hogy még nem játszottak az opálok ellen.

„A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Most tapasztaltuk meg elõször saját bõrünkön ezt a szintû játékot…” – értékelt Bourges játékosa.

Az egyesült Államok-Kanada találkozón a legszembetûnõbb az volt, hogy ismét az amerikaiak padja villogott. Geno Auriemma, vezetõedzõ is a második sort dicsérte.

„Nagyon kedvelem a padról beszálló játékosaimat. Lindsay (Whalen), Angel (McCoughtry) és Maya (Moore) is elképesztõ energiákat mozgósít. A második negyedben pedig Tina (Charles) adta meg a kezdõ lökést.” – jelentette ki Auriemma.

A F-csoport rangadóján az oroszok nem parádéztak, de így is magabiztosan verték a brazilokat. A legutóbbi VB negyedik helyezettje úgy szenvedett vereséget, hogy az orosz keret összes tagja pályára léphetett.


„Nem ez volt a legjobb meccsünk, de legalább nyertünk és ez a fontos. Minden játékosunk pályára léphetett és ez nagyon jó dolog. A brazilok küzdöttek és keményen játszottak, de sikerült a gyõzelem.” –
magyarázta a meccset Korstin.

A spanyolok simán kiütötték Japánt, de a torna ázsiai felfedezettje, Oga ismét megkeserítette az ellenfele dolgát.

„Nagyon nehéz volt levédeni Oga-t, mivel állandóan mozog. Emellett pedig jól dob és labdákat is szerez. Kulcsfontosságú volt, hogy minél jobban kivegyük a játékból. Hatalmas érzés számunkra, hogy eljutottunk eddig, ezzel elértük a kitûzött céljainkat. Egyelõre a távolabbi jövõvel még nem foglalkozunk, csak a csehek és az oroszok ellen készülünk.” – nyilatkozta Nuria Martinez.

Hirdetés