Hirdetés
Archivum

Sima meccsekkel kezdõdött a Dél-Amerika Bajnokság:

:

Hirdetés

Szerda hajnalban kezdetét vette a Dél-Amerika Bajnokság. A torna papírforma gyõzelmekkel indult.

A nap elsõ találkozója ígérkezett a legizgalmasabbnak, mivel Kolumbia és Venezuela nagyjából azonos játékerõt képvisel. Kicsit Kolumbia tart elõrébb és ez most is megmutatkozott. Az elsõ negyedben a kolumbiaiak 21-10- re elhúztak, ezen elõnyüket a szünetre is megõrizték. A 31-22-rõl induló harmadik periódus végén egy 10-3-as futással Venezuela 48-44-re felzárkózott, de ennél több nem volt bennük. A negyedik szakaszban jó támadással és feljavuló védekezéssel behúzta a találkozót Kolumbia. A gyõztes csapatból a 28 pontos Tathiana Mosquera és a 16 egységig jutó Yaneth Arias bizonyult a legjobbnak.

A brazilok kegyetlenül átgázoltak Uruguay nemzeti csapatán. Az elsõ negyedben eldõlt a találkozó, ekkor 31-8-ra elhúzott a címvédõ. Ezt követõen már csak nõtt és nõtt a különbség, egy ponton 44-10 is állt az eredményjelzõn, a szünetben pedig 57-22-re vezettek a brazilok. A folytatás már csak formalitás volt, a vége 120-43 lett. A gyõztes együttesbõl Damiris Dantas Do Amaral (18 pont) és Micaela Martins (14 ppont) emelkedett ki. Egy történelmi találkozónak lehetett szemtanúja a közönség, Uruguay 26 esztendõ után vett részt újra Dél-Amerika Bajnokságon.

Argentína és Paraguay csatája is simára sikeredett. Egy 8-0-s rohanással indítottak az argentinok, a kisszünetre pedig 30-11-es állás mellett fordultak a csapatok. A harmadik periódusban egy 7-0-s futással közelebb került Paraguay, de fordítaniuk nem sikerült, a vége 97-69 lett. Az argentinoknál Florencia Fernandez (20 pont), Mariana Cava (20 pont) és Erica Sanchez (15 pont) hármasa vitte a prímet. Paraguaynál egy remek egyéni teljesítményt ki kell emelni, Paola Ferrari ugyanis 33 egységig jutott.

A szünnapos Chile válogatottja volt.

Eredmények

Venezuela – Kolumbia 61-68
Brazília – Uruguay 120-43
Argentína – Paraguay 97-69

Hirdetés