Hirdetés
Archivum

Sima szegedi siker a Krasznai Ferenc emléktorna nyitó napján:

:

Hirdetés

Sopronban kedd este megkezdõdött a Krasznai Ferenc Torna. A nõi szakág hagyományos szezon eleji erõfelmérõjének elsõ játéknapján a Szeged 52-74 arányban gyõzte le az MKB-Euroleasing Sopron gárdáját. A nap másik összecsapásán a Kassa a papírformának megfelelõen kiütötte a Szekszárdot.

Két amerikai légiósa nélkül, de Tamane-val és Abramzon-nal a soraiban várta az MKB-Euroleasing Sopron a hazai rendezésû felkészülési tornáját. Az ismerkedés fázisában, minimális közös munka után Székely Norbert együttesére a felkészülésben jelenleg elõrébb tartó Szeviép Szeged várt. Az elsõ negyedben alig érzõdött ez a különbség a két alakulat között. Minimális, 2 pontos elõnyre tett szert a vendég gárda, igaz a játékban Bencze Tamás tanítványai frissebben mozogtak.

A találkozón az igazi fordulatot a második negyed utolsó 5 perce hozta. Ekkor még 27-23-ra vezettek a házigazdák, de ezt követõen a Szeged egy 10-0-s futással 27-33-ra húzott el. Székely Norbert még idõkéréssel sem tudta felráznia csapatát így a negyed végén 27-36 állt az eredményjelzõn.

A harmadik periódus elején felzárkózott a Sopron, sõt 35-39-nél kifejezetten szoros meccsrõl beszélhettünk. A szezon ezen fázisában azonban gyakoriak a hullámvölgyek és egy ilyen most nagyon sokba került a hazaiaknak. A Szeged újra ellépett és Németh Bernadett triplája után már 37-52-re is vezettek.

A 41-54-rõl induló negyedik szakaszban Fûrész Dia találatai után még egyszer 11 pontra zárkózott a Sopron, de fordítaniuk már nem sikerült. A vége 52-74 lett, gyõzött az építkezésben elõrébb járó alakulat. A szegediektõl Fejes ponterõs játéka külön is kiemelendõ, míg a Sopronnál Tamane 20 pontos bemutatkozása lehetett vigasz a vereségre.

A nap másik mérkõzésén a Szekszárd egy negyeden át jól tartotta magát, de végül sime vereséget szenvedett a Kassától.

Eredmények

MKB-Euroleasing Sopron – Szeviép-Szeged 52-74 (16-18, 11-18, 14-18, 11-20)
Good Angels Kosice – Atomerõmû-KSC Szekszárd 96-53 (23-19, 28-7, 18-15, 27-12)

Hirdetés