Hirdetés
Archivum

Sima vereséget szenvedett a Pécs Olaszországban:

:

Hirdetés

Nem tudta megnehezíteni a Pécs az olasz Taranto életét, az EuroLiga ötödik fordulójában Zseljko Djokics együttese nagy pofonba szaladt bele. Az elsõ félidõ után mindössze 30-24-re vezetett a házigazda, de a második félidõre, elsõsorban támadásban, elfogyott a pécsiek tudománya, így nem sikerült elkerülni a kiütéses vereséget. A vége 68-40 lett.

Az igen stabil Taranto otthonában lépett pályára a Pécs 2010 csütörtök este. Az olaszok összeszokott, rutinos csapata ellen a papírforma szerint a megfiatalított Pécstõl már a szoros végjáték is bravúr lett volna. Az elsõ negyedben még úgy nézett ki, hogy immáron nem elõször kellemes meglepetést szállít a baranyai hölgykoszorú. Quigley és Sarok pontjai után 0-5-tel indult a találkozó. A kevés pontot, de mindkét részrõl sok hibát hozó elsõ negyed végén mindössze 13-10-re vezettek az olaszok és a statisztika semmi olyat nem mutatott, ami alapján nagy különbség lenne az együttesek között.

A második szakasz elején az olaszok egy kisebb ritmusváltással 19-10-re húztak el, de szerencsére innen még volt visszaút. A játékrész felénél 21-19-re zárkózott fel a Pécs. Ekkor ki más, mint Allie Quigley tartotta a lelket a magyar bajnokban. Sajnos az egyenlítés nem sikerült és lassan, de biztosan megint megléptek a hazaiak. A szünetben 30-24-re ment a Taranto.

A harmadik negyed végzetesnek bizonyult. Gyakorlatilag egy 7-0-s hazai futás után 37-24-nél eldõlt a csata. Zseljko Djokics ekkor még idõkéréssel próbálta felrázni lányait, de a szerb mester szavai nem hatottak. A palánkok alatt nyomosztó fölényben lévõ itáliai alakulat egyre csak növelte a különbséget és ezen szakasz végére 49-30-ra húztak el. A negyedik 10 percre már nem maradt nyitott kérdés. A Pécs nem tudott szépíteni az eredményen. 6 perccel a végsõ dudaszó elõtt 60-30-nál már nyomasztó volt az eredmény. Sajnos a differencia nem csökkent, a lefújás elõtt pillanatokkal Quigley mentette 30 pont alá a vereséget. A vége 68-40 lett.
 

A pécsi csapatból csak a 10 pontos Quigley teljesítményét lehet kiemelni, míg az olaszoknál Smith (16 pont) és Mahoney (14 pont) villogott, de Godin vezetésével a palánkok alatti területet is uralták a hazaiak. Zseljko Djokics a sportnapilapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy akár a Final Four-ig is eljuthat Taranto. Ez talán túlzás, de az biztos, hogy a magyar bajnok játékát megfojtották ezen az estén. A duplákat 28.6%-kal, a triplákat 14.3%-kal dobálták a pécsiek, ezt pedig tudjuk mire elég…


Eredmény

Cras Basket Taranto–Pécs 2010 68–40 (13–11, 17–13, 19–6, 19–10)

Hirdetés