Hirdetés
Archivum

Sima vereséget szenvedett a Sopron Lengyelországban:

:

Hirdetés

Nem volt esélye a gyõzelemre a Sopronnak a Polkowice otthonában. A hazaiak már egy negyed után 26-15-ös elõnyben voltak és végül Maltsi vezérletével  83-50-es gyõzelmet arattak. A mérkõzés utolsó 5 percében a hagyományaihoz képest méltatlan játékot produkáló Sopronnak már matematikai esélye sincs a rájátszásra.

Sorsdöntõ mérkõzésre készült a Sopron. Az ellenfél a lengyel Polkowice volt, amely együttes az elmúlt napokban az igazolásai miatt került a kosaras oldalak címlapjára. Ahogy azonban azt a beharangozónkban is kiemeltük, a hazaiaknál egyik új szerzemény sem kerül bevetésre az Euroliga alapszakaszában. Ennek megfelelõen ugyanazzal a kerettel lépett pályára a lengyel ezüstérmes, amelyikkel Sopronban is szerepelt. A Sopronnál a múlt heti Fenerbahce elleni összecsapáshoz képest volt egy változás, Székely Norbert újra számíthatott a mérkõzés elõtt közvetlenül is ápolásban részesülõ Zavecz Hannára.

Maltsi duplájával indult a mérkõzés, majd erre Horti válaszolt és 3 percig úgy nézett ki, hogy nem lesz semmi baj. 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami viszont ezután következett azt jobb elfelejteni. Maltsi hírnevéhez méltóan mindenhonnan betalált – egy negyed alatt 11 pontig jutott – a soproni csapatnak pedig semmi sem sikerült. Gyakorlatilag átfutottak a lengyelek a bénultan mozgó magyar bajnokon, a játékrész végén már 26 pontnál jártak a hazaiak, miközben Székely Norbert hölgykoszorúja 15 egységig jutott.

A második negyedre váltani kellett volna, mert az elsõ etapban mutatott produkcióval vesztébe rohant a Sopron. A váltás azonban nem sikerült, miután a padról olyan játékost nem tudott beküldeni Székely Norbert, aki fel tudta volna pörgetni a társait és minõségi fordulatot hozott volna a találkozóba.

A második szakasz elején 30-15 után felcsillant a remény, ekkor eredményes volt egymás után Fûrész, Licskai és Kurasova is és 30-23-nál újra látótávolságba került a Polkowice. A remények azonban eddig éltek, Zoll és Musina tett róla, hogy olyan nagyon ne kelljen izgulniuk a hazai szurkolóknak. Egy 15-0-s futást követõen 45-23-nál elúszni látszott az Euroliga rájátszás. A félidõig még valamennyit sikerült kozmetikázni az eredményen, de a 45-28 semmi jót nem vetített elõre.

A szünetben a hazaiaknál Maltsi és Zoll 14-14 pontnál járt, míg a soproni oldalon Horti Dóra neve mellé került 12 pont. 20 perc után elsõsorban a fáradtan mozgó és Maltsi védésében felõrlõdõ Fegyverneky éles támadójátékát hiányolhattuk.

A kegyelemdöfés a harmadik negyed elején érkezett, amikor a Polkowice elsõ támadásánál Maltsi triplából volt eredményes. A görög klasszis 1 perccel késõbb is szerzett egy triplát és ezzel már 20 pont felett állandósult a differencia. Innentõl kezdve pedig már nem volt visszaút a védekezésben és támadásban is mélyen tudása alatt játszó soproni csapat számára. 30 perc után 66-40-re vezettek Arkadiusz Rusin tanítványai.

Teljesen padlóra került a magyar bajnoki címvédõ és lelkileg is megrogytak a lányok a negyedik negyedre. Már a különbségre sem tudott figyelni a csapat, a 17 pontos vereségre sem volt esély, amivel a matematikai lehetõsége megmaradt volna a továbbjutásnak. Az utolsó 5 percre 30 pont fölé hízott a szakadék a két gárda között. Végül 83-50-re nyertek a lengyelek és ezzel történetük elsõ Euroliga szezonjában rögtön a rájátszásban folytathatják a küzdelmet.

A Sopron a szezon legfontosabb mérkõzésen nyújtotta a leggyengébb teljesítményt. Egyedül Horti Dóra 18 pontját és 14 lepattanóját lehet kiemelni, de csapatszinten a dobóteljesítményre – mezõnybõl 66 kísérletbõl mindössze 18 volt eredményes – egyszerûen nincs magyarázat. A Polkowice együttesében Maltsi 23, Zoll 17 és Frazee 16 pontnál állt meg.

Eredmény

CCC Polkowice – Uniqa Euroleasing Sopron 83–50 (26–15, 19–13, 21–12, 17–10)


Statisztika

Hirdetés