Hirdetés
Archivum

Simán nyert a New York és a Phoenix:

:

Hirdetés

A péntek hajnal mozgalmasan telt a WNBA-ben, bemutatkozott a rájátszásban a botladozó, de még így is esélyesnek tartott Phoenix Mercury és elkezdõdött a kelet talán legjobban várt párharca a New York Liberty – Indiana Fever csata. Mindkét találkozó simán alakult, a Mercury Candice Dupree félelmetes dobóteljesítményének köszönhetõen nagy arányú gyõzelmet aratott, de Cappie Pondexter vezetésével a Liberty is magabiztosan uralta a találkozóját.
 

A New York Liberty – Indiana Fever mérkõzésen közel három negyeden át fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Madison Square Garden-ben az elsõ félidõben teljesen kiegyenlített játékot láthatott a 14624 lelkes nézõ. Az elsõ negyed 21-22-es eredménye után, elhúztak ugyan a vendégek, de a gyorsan összeszedett 10 pontos elõnyüket nem tudták állandósítani. Cappie Pondexter ritkán látható dobóteljesítménnyel tartotta versenyben a csapatát, 28 dobott pontjából 23-at ugyanis az elsõ 20 percben ért el.
 

A harmadik negyed elején is remekül mûködött a tavalyi döntõs csapatjátéka, ha egy lehelettel is, de mindig õk jártak elõrébb. 2 perc sem lehetett vissza a játékrészbõl, amikor 57-57 után Powell büntetõjével magához ragadta a vezetést a hazai csapat. Ezt követõen a New York nem állt meg, Carson és McWilliams pontjaival gyorsan el is léptek riválisuktól, az utolsó játékrész így 66-59-rõl indult.
 

A negyedik periódusban már nem volt visszaút a magyar válogatottéhoz hasonló összeomlást produkáló Fever-nek. 7 percen át csak 4 pontot szereztek, miközben a hazaiak minden megoldása ült. 2 perc 40 másodperccel a vége elõtt már 83-63 állt az eredményjelzõn. Az utolsó két percben már pihent a Liberty, így a vége 85-73 lett.
 

A Phoenix – San Antonio találkozó nem hozott ekkora fordulatot. 6 perc játék után már 10 ponttal vezetett a Mercury. A nagy elõny a szünetre is megmaradt köszönhetõen Candice Dupree-nek, aki az elsõ félidõben 18 pontot dobott, úgy hogy csak egy dobást hibázott el.
 

A 46-39-rõl induló harmadik szakaszban Hodges triplája után egyszer még 4 pontra zárkózott a Silver Stars, de ennél közelebb nem jutottak ellenfelükhöz. Ezt követõen 10 pont felett állandósult a különbség, a lefújás pillanatában pedig 106-93 állt az eredményjelzõn. Egyoldalú csata volt, ahol a Phoenix-nek az is belefért, hogy Taurasi csak 14 egységgel járuljon hozzá a sikerhez.

Eredmények
 

Phoenix Mercury – San Antonio Silver Stars 106 : 93 (25:16) (21:23) (31:24) (29:30)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0, a Phoenix Mercury javára.
 

New York Liberty – Indiana Fever 85 : 73 (21:22) (27:25) (18:12) (19:14)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0, a New York Liberty javára.

A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés