Hirdetés
Archivum

Simán nyertek az orosz élcsapatok:

:

Hirdetés

Háromhetes szünet vasárnap folytatódott az Orosz Bajnokság. A kupadöntõvel és a nemzetközi kupák rájátszásával tarkított szünet után sem született meglepetés. A Jekatyerinburg, a Szpartak Moszkva és az Orenburg is hozta a kötelezõ gyõzelmet.

A Jekatyerinburg az Európa Kupától szerdán búcsúzó Novoszibirszk gárdáját fogadta. A találkozón meglepõen jól tartották magukat a vendégek. A félidõben csak 7 ponttal vezetett a címvédõ és az összecsapás sorsa csak a harmadik negyed végére dõlt el. A mérkõzést végül 69-54-re húzta be a Jekatyerinburg. Gundars Vetra együttesébõl öten is 10 pont felett termeltek, a 13 pontos Stepanova és Gruda voltak a legeredményesebbek.

A Szpartak Moszkva a Szpartak Noginszk otthonában lépett pályára. Pokey Chatman együttese magabiztos kosárlabdával már a szünetre 24 ponttal elhúzott és végül 92-60-as gyõzelmet aratott. A Szpartak Moszkva legjobbja a 20 pontos Sonja Petrovics volt, aki a hosszú sérülése után élete egyik legjobb meccsét játszotta az orosz sztárklub színeiben.
 

Az Orenburg a Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva vendége volt. Itt az EuroLigától már búcsúzott Orenburgnak a harmadik negyedig kellett várnia mire felõrölte ellenfelét, de végül biztosnak mondható 90-82-es gyõzelmet arattak. A gyõztes csapat legjobbja a 26 pontos Tina Charles volt.

Eredmények

Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva – Nagyezsda Orenburg 82:90
Szpartak Noginszk – Szpartak Moszkva Vidnoje 60:93
UMMC Jekatyerinburg – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 69:54
Dinamo Moszkva – Dinamo Kurszk 66:74

Hirdetés