Hirdetés
Magyarország

Simon Zsófi újra Pécsett:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés

Az NKA Universitas Pécs a hivatalos felületein adta hírül, hogy visszatért együttesbe Simon Zsófia.

“Akik vasárnap kilátogatnak a SERCO Uni Győr elleni bajnokira, azok a tizenhármas mezben egy régi-új játékosunkat üdvözölhetnek csapatunkban: Simon Zsófit” – írja a klub honlapja, mely emlékeztet rá:

Zsófi az előző idény végén úgy köszönt el, hogy szeretné elkezdeni civil életét, de teljesen nyitva hagyták egymás számára a felek a kaput ahhoz is, hogy ősszel visszatérjen Pécsre kosárlabdázni. Nos, ez következett be: hétfő óta együtt edz a társakkal a korábbi válogatott játékos, aki már harmadszor csatlakozik az együtteshez, hogy segítse a pécsi női kosárlabdát, először 2018 nyarán szerződött a Mecsekaljára egy szezon erejéig, majd legközelebb 2022. februárjában kötelezte el magát ismét a klubhoz.

Nagyon örülünk neki, hogy Simi újra itt van. Spanyolországból érkezett, ahol utánpótlás edzőként a Zaragoza akadémiáján elkezdte már a civil életét, de mivel hiányzott neki a játék, és mindaz, ami a profi kosárlabdával együtt jár, így nem kellett sokat kapacitálnunk arra, hogy hazatérjen. Erre a szezonra teljesen megújuló, fiatal magyarokra és akadémiás játékosokra építő csapatunkban ő jelenti a folytonosságot és a tapasztalatot. A nyár során sem hagyott fel teljesen a mozgással, így hétfőtől zökkenőmentesen be tudott kapcsolódni az edzésmunkánkba és minden papírja rendben van, így semmi akadálya nincsen annak, hogy vasárnap pályára küldje Jovan Gorec vezetőedzőnk

– mondta a 181 cm magas, 1989-es születésű korábbi válogatott mezőnyjátékos érkezésével kapcsolatban Kond Árpád, a csapat társ-ügyvezetője.

Hirdetés